At være distræt er hans største last i livet, hvis han selv skal sige det. Og ryet som stivstikker holder også til en vis grænse. Men bag prins Joachim gemmer der sig også andre ting.

Det fortæller han i et stort interview i det nye nummer af Euroman, hvor den 46-årige prins blandt andet afslører, hvem han helst tager imod råd fra.

»Min bedste coach er min kone. Når der er andre, der forsørger at coache mig, sætter jeg mig nok lidt på tværs. Mine kone skal have æren for alle de punkter, hvor jeg har forbedret mig,« siger prins Joachim.

Hvilke forbedringer, der er tale om, kommer prinsen ikke nærmere ind på. Prins Joachim og prinsesse Marie Cavallier mødte hinanden første gang til en middag hos nogle venner i efteråret 2004. På det tidspunkt var Marie Cavallier i et forhold, og prins Joachim var stadig gift med Alexandra. Der opstod derfor ingen romance mellem dem.

I 2005 indgav prins Joachim og (daværende) prinsesse Alexandra dog officielt deres ansøgning om skilsmisse. Det skete efter knap 10 års ægteskab – et ægteskab, der gav dem sønnerne prins Nikolai og prins Felix.

Skilsmisse gav mere tid

I Euroman-interviewet berører prins Joachim tiden efter skilsmissen i 2005. Her fortæller han blandt andet om, hvad det betød, og hvad det krævede, ikke længere at have sine to ældste børn fuldtid.

»Efter min skilsmisse fik jeg pludselig meget mindre tid med mine to ældste. Det er var nu engang vilkårene. Det var ikke sådan, at jeg forkælede dem, og alt fik lov at sejle, når jeg havde dem, for mangel på opdragelse skal ikke kompensere for skyldfølelse. Nærvær skal kompensere for manglende samvær,« lyder det fra prins Joachim.

»Min bedste coach er min kone,« lyder det fra Prins Joachim i et stort interview i det nye Euroman
»Min bedste coach er min kone,« lyder det fra Prins Joachim i et stort interview i det nye Euroman Foto: Henning Bagger
Vis mere

Prinsen fortæller yderligere, at han lige nu nyder tiden med de to yngste børn, der har netop har den alder, som de to ældste havde, da han ikke havde dem til daglig. Når børnene er lagt i seng, bruger han og prinsesse Marie dog tiden, som de fleste danskere i øjeblikket, til at se den ene serie efter den anden.

I Euroman-interviewet fortæller prins Joachim, at yndlingsserierne lige nu er »Homeland,« »House of Cards« og »Games of Thrones,« som parret hurtigt kan se 2-4 episoder af på en aften.

Prins Joachim og prinsesse Marie har været gift i syv år og har sammen to fælles børn, prins Henrik og prinsesse Athena.