Onsdag startede en historisk retssag, hvor en gruppe britiske kendisser anklager mediegruppen Mirror Group for at have indsamlet oplysninger om dem ulovligt.

Prins Harry er blandt gruppen af anklagere, der mener, at mediehuset, der blandt andet udgiver tabloidavisen Daily Mirror, har udgivet artikler om dem, der ikke ville være mulige at skrive uden at have indhentet ulovlige oplysninger.

De angivelig ulovligt producerede artikler har ifølge hans eget udsagn haft store konsekvenser for gruppens galionsfigur, prins Harry.

Det fortalte gruppens advokat, David Sherborne, under retsmødet torsdag.

Det skriver Sky News.

Ifølge advokaten gjorde mediernes tætte dækning prins Harry paranoid, og det skabte store udfordringer i hans forhold til andre mennesker.

»Han blev med det samme mistænksom over for folk, der var nævnt i artikler, der handlede om ham. Han følte, at han ikke kunne stole på nogen – selv i så ung en alder,« fortalte advokaten ifølge Sky News.

Pressens dækning og de udfordringer, det gav for Harry, var ifølge advokaten årsag til, at prins Harrys forhold til ekskæresten Chelsy Davy gik i stykker.

David Sherborne stands at the High Court in London, Britain March 29, 2023. REUTERS/Hannah Mckay Advokaten David Sherborne (i midten) har tidligere forsvaret stjerner som prinsesse Diana og Donald Trump
David Sherborne stands at the High Court in London, Britain March 29, 2023. REUTERS/Hannah Mckay Advokaten David Sherborne (i midten) har tidligere forsvaret stjerner som prinsesse Diana og Donald Trump Foto: HANNAH MCKAY
Vis mere

David Sherborne fortalte i retten, at prinsens paranoia på grund af pressen førte til, at ekskæresten Chelsy Davy besluttede, at 'et royalt liv ikke var noget for hende', hvilket ifølge advokaten gjorde prinsen endnu mere deprimeret og paranoid.

Senere i retssagen forventes det, at prins Harry selv skal i vidneskranken, hvilket ikke tidligere er set i det moderne kongehus' historie.

Det er endnu ikke oplyst, hvornår prinsen skal vidne, men det forventes, at han vil indtage vidneskranken på et tidspunkt i juni.