Der er ganske få danskere, der kan oppebære en lige så højt arbejdsbyrde, som den dronning Margrethe lægger for dagen med 108 officielle arbejdsdage i år, mener en læge.

Danmarks dronning lider af gigtsygdommen Spinal stenose. Hendes knæ har det heller ikke for godt efter fem operationer for slidgigt. Alligevel er hun den af Kongehusets medlemmer, der har den højeste arbejdsbyrde. Det får Bo Netterstrøm, Seniorforsker og Dr. med til at kippe med hatten for majestæten.

»Jeg har altid været lidt imponeret over alt det, hun stiller op til. Derfor må hun være i god form til trods for knæoperationer og hvad ved jeg«, siger Bo Netterstrøm til BT.

Men dronning Margrethe har for flere år siden været nødt til at opgive at holde sig i form med at løbe langrend på ski, ligesom de højtelskede timer i ballet, som Margrethe har dyrket siden barndommen, også er stoppet pga gigten i knæene og ryggen.

Derfor mener Bo Netterstrøm, at Dronningen må være lavet at et helt specielt genetisk stof, siden hun fortsat kan klø på så eftertrykkeligt med officielle gøremål, hvor især de årlige sommertogter er strabadserende.

»Vi andre på 77 år ville blive trætte undervejs. Og hun skal oven i købet smile og være forekommende. Det er godt gået,«, siger Bo Netterstrøm og sammenligner Margrethe med både erhvervsmanden Haldor Topsøe, der næsten nåede at blive 100 år og fortsatte med at komme i sin virksomhed hver dag og Kongehusets nu afdøde men nære ven, Mærsk Mc-Kinney Møller.

»Der er sådan nogle ind imellem, som bare kan det der. Men det er et fåtal. Og så skal de jo også være kvikke i hovedet«, som lægen pointerer overfor BT.