Inés Zorreguieta, som er søster til den hollandske dronning Máxima, er fundet død i sit hjem i Bueno Aires, Argentina.

Flere udenlandske medier, herunder The Guardian, skriver, at der er tale om selvmord. Selvmordet er blevet bekræftet af en officiel talsmand fra den hollandske regering til mediet La Nacion.

»Jeg bekræfter, at Inés Zorreguieta, søster til dronning Máxima af Holland, døde onsdag aften, formentlig var det selvmord,« fortalte han.

Det hollandske kongepar, kong Willem-Alexander og dronning Máxima er begge på vej til Argentina for at deltage i begravelsen.

Kong Willem-Alexander og dronning Maxima Gallataffelet på Christiansborg Slot, lørdag den 26. maj 2018, blot få uger før dronning Maximas søsters pludselige død (Foto: Keld Navntoft/Scanpix)
Kong Willem-Alexander og dronning Maxima Gallataffelet på Christiansborg Slot, lørdag den 26. maj 2018, blot få uger før dronning Maximas søsters pludselige død (Foto: Keld Navntoft/Scanpix) Foto: Keld Navntoft
Vis mere

Inés Zorreguieta var blot 33 år og arbejdede som forsker for United Nations i Panama. Derudover var hun psykolog og arbejdede for Argentinas præsident Mauricio Macri.

»Dronning Máximas søsters pludselige død kommer som et stort chok. Det er meget trist og en hjerteknusende nyhed, som er svær at forstå for de tilbageladte,« har den hollandske premiereminister, Mark Rutte, sagt i forbindelse med dødsfaldet.

»Med vores hjerter og vores tanker er vi med dronningen og hendes familie. Jeg ønsker dem alt den styrke, der er nødvendig, for at bære dette forfærdelige tab sammen. Og jeg håber, de vil få freden og pladsen til det,« afsluttede han.

Dronning Maxima er oprindeligt fra Argentina og mødte den daværende hollandske prins i 1999 i New York, USA, skriver Billed-Bladet. De udvekslede telefonnumre, og kort efter tog Willem-Alexander kontakt til hende. De blev hurtigt et par, selvom det ikke var kendt i offentligheden fra begyndelsen.

Da hun alligevel havde fået arbejde i Bruxelles, valgte hun at følge sit hjerte og flytte til Europa.

Den hollandske dronning Maxima. / AFP PHOTO /
Den hollandske dronning Maxima. / AFP PHOTO / Foto: PUNIT PARANJPE
Vis mere

I 2002 blev parret gift, og det ikke uden drama. Dronningens mor valgte i sympati med sin mand, Jorge Zorreguieta, at blive væk fra vielsen. Han var nemlig ikke inviteret på grund af sin fortid som vicelandbrugsminister i Argentinas junta.

Maxima gik fra at være kronprinsesse til dronning den 30. april 2013, hvor dronning Beatrix abdicerede og overlod tronen til Willem-Alexander.