Elsa Dreisig er ikke frøken hvem-som-helst. Bare 28 år gammel kunne hun lørdag aften takke kronprinsparret efter at have modtaget deres kulturpris.

Den danske operasangerinde har allerede fået meget anerkendelse i udlandet, hvor hun har sunget i store, berømte operaer.

Lørdag aften var det så i Odense, at Dreisig blev hyldet.

»Når Elsa Dreisig udfolder sit sangtalent, rammer hendes vokal publikum med en renhed, der både vidner om sanselig melankoli, kunstnerisk overskud og alsidighed,« lød Kronprinsens begrundelse for, at det netop var den unge sangerinde, der modtog prisen.

Elsa Dreisig er ikke kun af dansk afstamning, men er halvt fransk.Operastjernen har derfor blandt andet gået på operaskolen i Lyon, hvor hun har forbedret sit talent.

Allerede i 2016 vandt den unge stjerne Plácido Domingos verdensomspændende 'Operalia'-konkurrence, og i en alder af 26 år var hun allerede booket godt ud i fremtiden til nogle af verdens største scener.

Lørdag aften var der stor festivitas, da 'Kronprinsparrets priser' blev uddelt i Odeon i Odense.

Der var især opmærksomhed om de to hovedpriser. Kulturprisen, der altså blev givet til operasangerinden, og den sociale pris, der gik til programmet 'Bydelsmødre', som prøver at forbedre det sociale liv for isolerede danske kvinder med anden etnisk baggrund.

Ud over de to hovedpriser blev der også uddelt to stjernedrys-priser.

Kulturprisen gik til sangerinden Jada, og den sociale stjernedryspris blev givet til organisationen FRAK, som hjælper udsatte unge til at finde en plads i arbejdslivet.

Forinden kronprinsparrets priser blev uddelt, besøgte Frederik og Mary det berømte kunstmuseum Brandts, hvor de både så fynsk kunst og en fotoudstilling.

Kronprinsparrets priser bliver uddelt en gang om året. I 2018 foregik arrangementet i Aalborg. Her modtog forfatter Kim Leine blandt andet en pris.