Dronning Margrethe har gennem årene båret mange smukke kjoler, og der er taget et hav af billeder af de mange kreationer. BT har bladret arkiverne igennem for at finde 25 af de mest spektakulære. Du kan se vores udvalg og stemme på din favorit i bunden af artiklen.

1: SMARAGD

Dronning Margrethe passer godt på sine rober og genbruger dem i stor stil. Dette smaragdgrønne skrud i changerende silketaft har således prydet dronningen ved flere lejligheder.

2: LAVENDEL

Ved kronprins Haakon og Mette-Marit Tjessem Hoibys bryllup i Oslo i 2001 var dronningen iført dette skrud i en klædelig lavendel/lilla farve.

3: ELEGANT

Året er 2004, da general-guvernør generalmajor Michael Jeffery afholder gallamiddag på Fredensborg Store Kro til ære for kronprins Frederik og Mary Elizabeth Donalsdon. Dronning Margrethe ankom i dette elegante pink og midnatsblå outfit.

4: GRØNNE GLÆDER

Dronning Margrethe så blændende ud i spæd, grøn kjole med festlige ærmer, da hun og prinsgemalen inviterede til gallamiddag på Christiansborg i maj måned 2004 i anledning af det forestående kongelige bryllup mellem kronprinsen og Mary Donaldson.

5: STJERNEHIMMEL

Romantisk var det, da Margrethe dansede brudevals med sin Henri, da de fejrede sølvbryllup på Fredensborg Slot i 1992. Daisys tylkjole med glimtende krystaller var som taget ud af en eventyrbog.

6: SLØJFER

Dronning Margrethe var iført denne rasende smarte kjole med psykedelisk mønster og skuldersløjfer, da hun og prinsgemalen var på statsbesøg i Brasilien i 1999.

7: DANSK DESIGN

Længe inden kronprinsesse Mary blev protektor for danske mode, slog Daisy et slag for dansk design. På dette arkivfoto (formentlig fra 1980'erne hvis man skal dømme ud fra kjolens snit og de anstrengende mimere i baggrunden) er dronning Margrethe på vej til Erik Mortensens modeshow iført kjole fra Erik Mortensen.

8: DRAMATIK

Dronningens 60 års fødselsdag blev fejret med manér og i en kjole så smuk, at den nærmest trak glædestårer. Festskruddet, som var designet af Uffe Frank, var i mørkeblåt tyl i etager.

9: SØLV

Det er ingen hemmelighed at dronningen er glad for silketaft. Her ses hun i en smuk grøn og sølv kombination med et spindelvævsfint blonde 'overlay'. Dronning Margrethe havde kjolen på til galla i Chr. VII ´s palæ på Amalienborg i 1999, men hun havde den allerede på ved sin fødselsdag i 1996.

10: LAKS

Man forstår godt, hvorfor den hollandske konge Willem-Alexander lægger op til en lille svingom her, for Daisy så pragtfuld ud i laksefarvet taftskrud med blonde 'overlay', da den hollandske kongefamilie besøgte Danmark i sidste måned.

11: HATTEDAME

Majestætens mange, herlige hatte er et kapitel for sig. Her ses en blå model med fjer fra 2010.

12: FORÅRSBLOMSTER

Ved prinsesse Alexandra af Berleburg og greve Jefferson Friedrichs bryllup i Gråsten i 1998 ankom dronning Margrethe i denne forårsbebuder af en festkjole med lilla og lyserøde blomster.

13: KLASSISK

Dronning Margrethe brillede med flere smukke rober ved kronprins Håkon og Mette-Marits bryllup i 2001, bl.a denne yndige babyblå og grønne sag.

14: SOLDRONNING

Hvem siger at vi kun skal hylde majestætens festrober, når der nu også findes så mange fine eksempler på dronningens gode 'hverdags'-stil, bl.a dette skønne, solgule outfit med stråhat, sommerkjole og daisy øreringe, som dronningen havde på på vinslottet i Frankrig i 1995.

15: LILLA

Her virkelig en farve der klæder dronning Margrethe. Dronningen var i klar lilla ved arvestorhertug Guillaume av Luxembourg og grevinne Stéphanie de Lannoys bryllup ved Notre Dame-katedralen i Luxembourg i 2012.

16: TAFT

Store smil, smukke blomster og en imponerende robe i silketaft - Margrethe, dronning Ingrid og prins Henrik i kongelogen på Det Kgl. Teater i april 2000.

17: HOT PINK

Dronning Margrethe lyste op i vintermørket ved nytårstaffel på Amalienborg i 2010 i denne hot pink robe med påsyede 'blomster blade'.

18: MIDNATSBLÅ

Gæsterne ved regentparrets nytårskur i 2013 kunne nyde synet af dronningen iført denne pragtfulde, mørkeblå velour-robe. Skoene var der desværre ikke noget imponerende ved...

19: KLARE FARVER

Hvis nogen stadig er i tvivl om hvor godt farver med en blå undertone (fuchsia, lilla, indigo, hot pink m.fl.) klæder majestæten, så kast lige et blik på dette hot pink outfit fra 1996, som dronningen havde på ved åbningen af Kulturby 96 på Københavns Rådhus.

20: DAISY

Sommerkjole med daisyprint og matchende øreringe - dronningen så ovenud charmerende ud, da hun og prinsgemalen besøgte Tanzania i 2008.

21: VELOUR

En billedskøn majestæt i laksefarvet taftskørt og matchende overdel i velour ved regentparrets nytårstaffel i 2008.

22: GULD

Dronningen var iført denne eventyrlige guldbrokaderobe ved fejringen af Rosenborg Slots 400-års jubilæum i 2006.

23: AQUAMARIN

Dronningen af Folketinget - Helle Thorning-Schmidt - nejer for majestæten i aquamarin og hvid robe ved gallamiddagen til ære for Kinas præsident Hu Jintao i 2012.

24: BLONDER

Dronningen var iført dette dramatiske look med sorte blonder, changerende skørt og rødt bånd ved mindekoncert for dronning Ingrid i Tivolis koncertsal i 2005.

25: SKOVGRØN

Ved regentjubilæet i 2012 drog dronningen til koncert i DR Koncerthuset i denne smukke, grønne festkjole med blonde 'overlay'.