Det var en stor dag for beboerne i den lille færøske bygd Tjørnuvik, der huser 64 indbyggere, da de lørdag eftermiddag fik besøg af kronprins Frederik og kronprinsesse Mary. Trods de fornemme royale gæster endte det dog alligevel med at være en helt tredje, der stjal showet.

For mens Kronprinsparret stod på den røde løber, med udsigten over den smukke færøske fjord i baggrunden, og lyttede til borgmester Heðin Zachariasens tale, luntede lille to-årige Elias Seloy forbi.

Viftende med et flag i hånden gik han sammen med en anden lille dreng op på den røde løber til Kronprinsparre, som tydeligvis ikke havde noget imod at få selskab af de to glade drenge. Både Kronprinsesse Mary og Kronprinsen grinede og sagde hej til de to, inden den ene dreng gik hen til sin familie igen.

Men lille Elias, han blev stående og viftede med flaget til stor fornøjelse for både de fremmødte borgere og i særdeleshed fotografer.

Elias Seloy viftede med flaget, mens kronprinsparret lyttede til borgmesterens tale i bygden Tjørnuvik.
Elias Seloy viftede med flaget, mens kronprinsparret lyttede til borgmesterens tale i bygden Tjørnuvik. Foto: Fie West Madsen
Vis mere

Du kan se en video af episoden øverst i artiklen.

»Jeg tror nu ikke engang, han vidste, hvem de var,« griner Tóra Seloy, der er Elias’ mor og til daglig læser til Sygeplejerske.

»Jeg havde egentlig lyst til at råbe af ham, men så lod jeg ham stå, fordi en ældre dame sagde, det var sødt med børn,« fortæller hun.

Tóra Seloy var mødt op for at se Kronprinsparrets besøg, og hun synes især, det er dejligt, at familien har valgt at besøge nogle af de små bygder på Færøerne.

»Mange har virkelig glædet sig, og de ældre har gjort ting klar i flere dage, og det er over flere måneder, man har forberedt det,« fortæller hun.

Der er dog nogle ting, der er blevet ordnet i sidste sekund, afslører Tóra Seloy.

»Der er blevet asfalteret, og noget af det kom først i går,« fortæller moderen grinende og peger på det område, hvor kronprins Frederik og kronprinsesse Mary netop havde stået.

Kronprinsfamilien har været på officielt besøg på Færøerne siden torsdag, og søndag skal familien i kirke og spise en frokost, inden turen går hjem til Danmark.

Herunder kan du se billeder fra Kronprinsfamiliens dag lørdag, der blandt andet bragte dem forbi laksefabrikken Bakkafrost, idrætshallen Bylgjan og bygderne Haldorsvik og Tjørnuvik.

Prinsesse Josephine låner kronprinsesse Marys blomsterbuket efter ankomst med Dannebrog til havnen ved Bakkafrost.
Prinsesse Josephine låner kronprinsesse Marys blomsterbuket efter ankomst med Dannebrog til havnen ved Bakkafrost. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere
Prins Vincent, kronprins Frederik, kronprinsesse Mary, prins Christian, prinsesse Isabella og prinsesse Josephine efter ankomst med Dannebrog til havnen ved Bakkafrost.
Prins Vincent, kronprins Frederik, kronprinsesse Mary, prins Christian, prinsesse Isabella og prinsesse Josephine efter ankomst med Dannebrog til havnen ved Bakkafrost. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere
Prins Vincent, prins Christian og prinsesse Josephine ser på fisk ved Bakkafrost.
Prins Vincent, prins Christian og prinsesse Josephine ser på fisk ved Bakkafrost. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere
Prins Christian med en laks på Bakkafrost.
Prins Christian med en laks på Bakkafrost. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere
Prins Christian ser på fisk ved Bakkafrost i forbindelse med kronprinsfamiliens officielle besøg på Færøerne.
Prins Christian ser på fisk ved Bakkafrost i forbindelse med kronprinsfamiliens officielle besøg på Færøerne. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere
Prinsesse Josephine, prins Christian, prins Vincent, kronprins Frederik og prinsesse Isabella ser gymnastikopvisning i idrætshallen i Bylgjan i forbindelse med deres officielle besøg på Færøerne.
Prinsesse Josephine, prins Christian, prins Vincent, kronprins Frederik og prinsesse Isabella ser gymnastikopvisning i idrætshallen i Bylgjan i forbindelse med deres officielle besøg på Færøerne. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere
Prinsesse Josephine, prins Christian, prins Vincent, kronprins Frederik og prinsesse Isabella ser gymnastikopvisning i idrætshallen i Bylgjan.
Prinsesse Josephine, prins Christian, prins Vincent, kronprins Frederik og prinsesse Isabella ser gymnastikopvisning i idrætshallen i Bylgjan. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary sejler forbi Færøernes største vandfald i forbindelse med deres officielle besøg på Færøerne.
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary sejler forbi Færøernes største vandfald i forbindelse med deres officielle besøg på Færøerne. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere
Kronprinsesse Mary tager billeder af kronprins Frederik, mens de sejler forbi Færøernes største vandfald i forbindelse med deres officielle besøg på Færøerne.
Kronprinsesse Mary tager billeder af kronprins Frederik, mens de sejler forbi Færøernes største vandfald i forbindelse med deres officielle besøg på Færøerne. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere