Da den 66-årige grevinde Anne Dorte blev bisat torsdag formiddag, sang hendes elskede barnebarn Anastasia ved hendes kiste.

Den unge kvinde rørte alle i kirken, da hun sang James Blunts 'You are so beautiful.'

Grevindens ældste barnebarn indrømmede da også, at det var svært at få ordene frem:

- Det var meget hårdt, sagde hun til bt.dk's udsendte, da ceremonien var overstået.

Anne Dorte


Da bisættelsen var slut, blev grevindens kiste båret ud til tonerne af Elvis' 'Love me tender'.

2. januar sov grevinden stille ind på Gentofte Hospital efter en lang og hård kamp mod kræft - mindre end otte måneder efter, at hun mistede sin mand, grev Christian.

Grevinde Anne Dorte af Rosenborg blev fulgt på sin sidste rejse af en stor skare af familie og venner. 

Kort efter klokken halv elleve ankom regentparret, og de blev modtaget af de tre efterladte døtre, Camilla, Josphine og Teodora af Rosenborg. De var alle tre klædt helt i sort, og da Dronningen og prinsegemalen hilste varmt på dem med et kindkys, fortrak døtrenes ansigter sig i gråd.

Anne Dorte

Allerede en halv time før ceremonien begyndte gæsterne at strømme til kirken, og der var kø for at komme ind og få plads på bænkene. Begravelsesgæsterne rykkede sammen under de sorte paraplyer, og flere er så berørte, at de må tørre tårerne væk.

 

(Er du på mobilen - se klippet her)

Blandt deltagerne var flere kendte ansigter. Johnny og Annie Reimer, som var gode venner af grevinden, var blandt de første, der ankom til kirken. Festarrangøren Fie Adams, som har kendt greveparret i mange år, deltog også. Også frisør Tage Fransen, skuespiller Jan Hertz, politiker Thyra Frank og tidligere BT-journalist Bodil Cath kom for at vise Anne Dorte den sidste ære. 

Lyngbys nye borgmester, den konservative Sofia Osmani, tog også plads i køen foran kirken.

Også grev Ingolf af Rosenborg, Anne Dortes svoger, ankom.

Efter grevindens eget ønske blev hun bisat i sin brudekjole, som hun bar, da hun for mere end 42 år siden blev gift med grev Christian af Rosenborg.

Anne Dorte


Den 66-årige grevinde døde omgivet af sine tre døtre, Josephine, Camilla og Feodora af Rosenborg, og sammen nåede de at planlægge, hvordan bisættelsen skulle foregå.Grevinden har altså sat sit eget præg på ceremonien. For eksempel har hun også selv valgt, hvilke samler der skal synges-

Anne Dorte blev opereret to gange i halsen for kræft, og to gange har hun ifølge Billed Bladet været indlagt på hospice.Grevindens urne bliver nedsat på hendes mands gravsted.

Anne Dorte