Glastonbury Festival i Storbritannien har torsdag aflyst dette års fest – en festival, der på mange måder minder om Roskilde Festival, men de holder ved.

»Vi kan løbe meget hurtigt, når det handler om opbygningen og hele slutspurten frem mod startdatoen til sommer, hvis myndighederne giver tilladelse til større forsamlinger,« skriver festivalens direktør, Signe Lopdrup, i en mail.

Det har ingen betydning for Roskilde Festivals planlægning, at en anden stor udendørsfestival aflyser.

»De to festivaler kan ikke sammenlignes så direkte, og desuden er situationen meget forskellig i Danmark og UK. Vi er i tæt kontakt med vores internationale arrangørkolleger, og der arbejdes fortsat frem mod en festivalsæson til sommer på tværs af Europa,« lyder det fra direktøren.

Desuden har de gang i et studie, der skal finde sundhedsforsvarlige løsninger, der skal kunne bruges steder, hvor mange mennesker skal samles.

De to festivaler bliver almindeligvis holdt cirka på samme tid, men det er heller ikke grundlag for en reel sammenligning, forklarer Signe Lopdrup i en mail, B.T. har modtaget fra festivalens presseafdeling.

»Der er markant forskel på, hvordan de to festivaler bliver til. Glastonbury har tradition for en meget lang opbygningsperiode, hvor tusindvis af medarbejdere og frivillige samles på pladsen i flere måneder forud for festivalen, hvor de bor og bygger op i fællesskab,« skriver hun og fortsætter:

»Hele festivalområdet i Roskilde bliver til på få uger, før portene åbner.«

Det kan altså være, at danskerne på trods af pandemien får lov til at komme på Roskilde Festival i år. Festivalen holder sig i hvert fald optimistiske indtil videre.