»Vi har på baggrund af anbefalingerne meget svært ved at tro, at det er realistisk at gennemføre festivaler i Danmark før sidst på sommeren.«

Roskilde Festival står med en stor bekymring.

De kan næsten ikke længere se, at det bliver muligt at afholde de fleste af sommerens festivaler – inklusiv Roskilde Festival selv. Det sker efter den seneste ekspertvurdering, der er landet fredag eftermiddag.

»Det vigtigste, som politikerne kan gøre nu, er at komme med en meget klar udmelding så hurtigt som muligt. Vi kan ikke vente længere. Vores branche har brug for at vide, hvor vi står, og hvilke rammer vi kan planlægge efter,« udtaler direktør for Roskilde Festival-gruppen Signe Lopdrup i en mail til B.T.

(ARKIV) Bomba Estereo med Liliana Saumet på Orange Scene på Roskilde Festival torsdag den 30. juni 2016..Udviklingen af et coronapas går nu i gang, og det vil kunne bekræfte, at man er vaccineret. Støtteparti er bekymret for, om folk bliver presset til vaccination. Det skriver Ritzau, onsdag den 3. februar 2021.. (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix)
(ARKIV) Bomba Estereo med Liliana Saumet på Orange Scene på Roskilde Festival torsdag den 30. juni 2016..Udviklingen af et coronapas går nu i gang, og det vil kunne bekræfte, at man er vaccineret. Støtteparti er bekymret for, om folk bliver presset til vaccination. Det skriver Ritzau, onsdag den 3. februar 2021.. (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix) Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Vis mere

»Jeg har ud fra ekspertgruppens anbefalinger meget svært ved at tro på, at vi kan samle tusinder af mennesker på Roskilde Festival i slutningen af juni. Jeg kan ikke se nogen anden konklusion, end at der fortsat vil være restriktioner. Restriktioner, som betyder, at det ikke kan lade sig gøre at afholde Roskilde Festival.«

Alt dette kommer på baggrund af den spritny rapport, hvor ekspertudvalget fraråder store arrangementer med mere end 10.000 personer henover sommeren.

Alle store festivaler vil således ikke kunne lade sig gøre, hvis vi skal sikre, at coronaepidemien ikke eksploderer.

»Tanken om en kommende aflysning er virkelig trist, men det er efterhånden svært at se nogen anden udvej,« slutter Signe Lopdrup af med.

Det er ikke kun Roskilde Festival, som ser ud til at blive ramt, det er også festivaler som Northside og Tinderbox. Smukfest finder først sted i sensommeren, og der kan derfor nås at lave om på restriktioner og vurderinger.

Det er vigtigt at understrege, at ekspertvurderingen ikke er den endelige dom. Konklusionen kommer gennem forhandlinger i Folketinget.