Roskilde Festival er aflyst.

Men holdet bag insisterer på, at sommeren 2021 ikke skal være uden festivalstemning, og offentliggør derfor mandag et nyt initiativ: Summer Days.

Fordelt over to forlængede weekender – fra 24. til 27. juni samt fra 1. til 4. juli – inviterer arrangørerne af Roskilde Festival således på musik og optrædener på et af de områder, der normalvis tages i brug under den almindelige festival.

På Gloria-scenen vil navne som Tessa, Suspekt, Joyce og andre fyre op for en fest, mens der andre steder på den lille plads vil være aktivisme, kunst og god mad.

I en netop offentliggjort nyhed fra Roskilde Festival lyder det:

»Vi er nødt til at mødes denne sommer. Vi er nødt til at føle festivalsammenholdet og Roskilde-atmosfæren. Derfor har vi skabt Summer Days. En anderledes festival i en anderledes tid.«

Videre lyder det, at arrangørerne planlægger at samle alle dem, de må i forhold til gældende restriktioner.

Det betyder konkret, at det den første weekend vil være muligt at samle 800 personer pr. dag, såfremt de er inddelt i fire sektioner a 200.

Ugen efter – første weekend i juli – tillader restriktionerne, at man samler 1.000 personer og inddeler dem i to sektioner a 500.

Købere kan selv bestemme, hvilken sektion de ønsker at købe billet til, men gyldigt coronapas vil være et krav – mens det er valgfrit, om man vil bære mundbind.

Billetterne koster mellem 425 og 495 kroner og er netop blevet sat til sag.

Det er ikke muligt at købe partoutbillet til alle dage, men til gengæld har interesserede mulighed for at købe særskilte billetter til samtlige otte dage – hvis de har lyst.

Om initiativet siger programchef for Roskilde Festival Anders Wahrén blandt andet:

»Med Summer Days vækker vi en central bid af festivalsitet til live i en række begivenheder, der i en helt særlig ramme præsenterer den aktuelle musik- og kunstscene.«

Han fastslår dog:

»Summer Days er ikke – og skal ikke være – Roskilde Festival. For den kan vi ikke lave med alle de begrænsninger, vi skal navigere i. Det er en ny type begivenhed, skabt særligt til tiden, både hvad angår programmet, rummet og den måde, vi kan samles på nu. Men selvfølgelig baseret på vores viden og erfaringer fra Roskilde Festival.«