Overnatning: Ifølge Tripadvisor er Hotel Albertine i Greve Kommune Danmarks Bedste Bed and Breakfast. Og her er det helhedsoplevelsen, der gør forskellen.

Her bor Claus og Mai Olesen på en gammel ejendom med stråtag, bindingsværk og charme, man ikke kommer i nærheden af på Hilton eller D’Angleterre. Det er måske heller ikke relevant at sammenligne Albertine med netop de to. Men så alligevel. For Albertine er ikke bare et bed and breakfast. Det er Danmarks bedste, hvis man skal tro på anmeldelserne på den brugerdrevne rejseportal Tripadvisor.

Og hvad betyder det så for Claus og Mai Olesen?

»Vi har gæster fra Alaska, Italien og England. Vi har været i Florida og Norditalien, fordi vores gæster inviterede os. Vi bliver inviteret mange steder hen,« siger Mai, mens vi står i den rustikke udestue, som fungerer som morgenmadsrum og fælles opholdsstue for gæsterne.

»Men vi har jo ikke tid til at besøge alle de mennesker,« siger Claus, der driver stedet.

»Eller råd,« indskyder Mai.

Claus og Mai Olesen har boet her på den tidligere møllegård siden 1975, og deres kærlighed til stedet mærkes. Den gamle bindingsværksgård med røde roser op af de hvidkalkede mure er dansk landidyl, og Claus er da heller ikke sen til at sammenligne stedet med Provence i Frankrig.

Møllen forsvandt

Værelserne er ikke overdrevet luksus, men pæne, rene værelser i romantisk stil, med tilhørende rummelige badeværelser. Der er rene håndklæder på badeværelset og gamle portrætter på væggene, og man er lidt for sig selv, da de tre værelser ligger i en separat bygning.

Den var den anden af tre længer på gården og havde oprindeligt en mølle på toppen.

Møllen er væk, men idyllen består.

På Albertine i Tune bor der turister. Der bor også erhvervsfolk, bryllupsgæster og brudepar. Der er kun tre værelser, men tre værelser er lige præcis tilpas.

Navnet Albertine er ikke tilfældigt, men det er til gengæld indviklet.

Albertine var navnet på en slægtning til Mai, som boede i Island, men den fjerne familieforbindelse er kun den ene del af forklaringen. Roserne er den anden. Omkring huset, hvor de tre værelser, som Albertine består af, ligger, er der plantet Albertine-roser, som blomstrer i foråret.

»Og så er det dejligt at have et A, hvis man skal lidt op på søgelisterne. Så der var rigtig mange gode grunde til at vælge Albertine som navn,« siger Claus, der tidligere lavede IT for KMD. Nu laver han oplevelser.

70 procent udlændinge

Der er nogle lokalplaner, der skal tages hensyn til, og derfor er mulighederne for udvidelse stærkt begrænset. Derfor skal der helst være fuld belægning på Albertine, og det er der en del af tiden. 70 procent af gæsterne er udenlandske, og det har de flotte anmeldelser på Tripadvisor en stor del af æren for.

Når amerikanerne, briterne eller tyskerne kommer til Tune, har de ofte læst om det lille sted med det store omdømme på internetportalen.

Det lille bed & breakfast er nemlig ikke på Hotels.com, Booking.com eller nogle af de andre store bookingportaler. Her skal hoteller betale op til 20 procent af værelsesprisen i gebyr og leve op til adskillige krav for at være medlem.

Claus vil bestemme selv, og Albertine holder sig derfor uden for de store portaler.

»Det kan godt være, at vi kunne have sparet noget i starten, hvis vi var medlem der, men nu kan vi bestemme helt selv, og det passer mig godt,« siger Claus.

Man føler sig mere som en gæst hos Claus og Mai end som en kunde, og det er i virkeligheden det, der gør forskellen.

Længst t.v.: Der er dømt landlig idyl, når man bevæger sig ind ad indkørslen i landsbyen Tune. Midt: Morgenbordet, som jo er en væsentlig del af Bed & Breakfast-konceptet, er fremragende. Ovenfor: Mai og Claus Olsen sammenligner deres sted med Provence i Frankrig. Foto: Esben Vest Jensen
Længst t.v.: Der er dømt landlig idyl, når man bevæger sig ind ad indkørslen i landsbyen Tune. Midt: Morgenbordet, som jo er en væsentlig del af Bed & Breakfast-konceptet, er fremragende. Ovenfor: Mai og Claus Olsen sammenligner deres sted med Provence i Frankrig. Foto: Esben Vest Jensen
Vis mere
Øverst: Mai og Claus Olesen foran »Albertine«. Nederst: Morgenmad til 45 kr. Foto: Esben Vest Jensen
Øverst: Mai og Claus Olesen foran »Albertine«. Nederst: Morgenmad til 45 kr. Foto: Esben Vest Jensen
Vis mere