Sætter du - ligesom så mange andre danskere - snart kursen mod varmere himmelstrøg, så kan du være heldig (eller kløgtig) at være en af dem, som gør det med manér og flyver med de bedste af de bedste.

Og hvem er så det? Ja, det blev kåret ved den årlige prisuddeling Skytrax World Airline Awards i Frankrig tirsdag, hvor flyselskabet Qatar Airways gik til tops i kampen om den prestigefyldte titel som verdens bedste flyselskab.

Qatar Airways har tidligere vundet prisen i 2011 og 2012. Sidste år blev det henvist til andenpladsen, men i år er selskabet fra Mellemøsten altså tilbage på tronen.

»Det er en meget stor anerkendelse til vores personale. De er de rigtige modtagere af prisen, jeg er bare deres chef,« siger Qatar Airways’ direktør, Akbar Al Baker, til CNN.

Læs også:

Verdens bedste flyselskab opererer også i Danmark,. hvor man kan flyve direkte fra København til Qatars hovedstad, Doha. Herfra kan man så eventuelt tage en forbindelse videre til en lang række andre - primært asiatiske - destinationer.

Af de nordisk-baserede flyselskaber er Finnair (31 i verden) ifølge Skytrax det bedste, efterfulgt af Norwegian (33) og SAS (57).

Læs også:

Skytrax Awards blev etableret i 1999 og er baseret på verdens største passagerundersøgelse. Ifølge Skytrax er man uafhængig af flyselskaberne selv, sponsorer eller anden tredje-part.