Busselskabet EuroLines Scandinavia er gået konkurs, og de kunder, som forventningsfuldt havde købt billet til en af selskabets busser står nu med håret i postkassen.

En af de berørte af selskabets konkurs er Kalundborg Rulleskøjteklub, som til maj ellers havde planlagt en tur til Berlin, hvor 34 medlemmer af klubben skulle have været på træningstur.

Den tur hænger nu i en tynd tråd, og de unge rulleskøjteløbere er mere eller mindre grædefærdige. Det foræller klubbens formand, Troels Johansen, til BT.

»Pigerne er meget skuffede. De har solgt lodsedler hele december måned for at få råd til turen, og så smutter turen her for næsen af dem. Det er vi selvfølgelig rigtig kede af,« siger Troels Johansen.

Han håber dog på at kunne redde turen ved hjælp af lokalsamfundet i Kalundborg.

»Vi må ud og prøve at banke på døre i erhvervslivet i Kalundborg og høre, om der måske er nogen der, som kan hjælpe os med noget støtte. Men det tror jeg bliver meget svært. Det er jo en meget lille sportsgren, som ikke bliver promoveret særligt meget,« siger Troels Johansen.

Selvom klubben skulle have held med at hente pengene til en ny tur ind, er turen ikke reddet. Der skal nemlig bestilles nye billetter til den tyske hovedstad, og det er ikke det nemmeste i verden at finde plads til 34 personer med så kort varsel.

»I og med, at det er i Kristi Himmelfartsferien, er det ikke det nemmeste at finde en plads, men vi prøver,« siger Troels Johansen.

Klubben fik beskeden om, at busselskabet var gået konkurs, ved at læse i BT og ikke via en mail fra busselskabet, og det skuffer formanden for Kalundborg Rulleskøjteklub.

»Det var da det mindste man kunne gøre,« siger Troels Johansen.

Det er advokat Gert Nissen fra LETT advokater, der er kurator for konkursboet, og her har man efter bedste evne forsøgt at få kontaktet alle kunder, der er blevet berørt af EuroLines’ konkurs.

»Da EuroLines bliver taget under konkursbehandling, indhenter vi lister fra selskabet med alle de kunder, der har rejser i fremtiden, og dem sender vi så mails til,« siger Thomas Mortensen, der er advokat hos LETT advokater og udtaler sig på vegne af konkursboet.

Han kan ikke forklare, hvorfor Kalundborg Rulleskøjteklub ikke har stået på de lister, LETT advokater har.

»De har af en eller anden årsag ikke stået på de lister, og det er selvfølgelig ærgerligt, men vi har sendt til alle, vi var bekendt med,« siger Thomas Mortensen.

EuroLines' danske hovedkontor i København. (ARKIVFOTO)
EuroLines' danske hovedkontor i København. (ARKIVFOTO) Foto: Morten Germund
Vis mere

Ifølge ham er der tale om mere end 500 kunder, der ikke får den rejse, de har betalt for, men han kan på nuværende tidspunkt ikke sige noget om, hvorvidt kunderne kan få pengene retur for deres rejser.

»Vi skal finde ud af hvor mange passiver og aktiver, der er i konkursboet, og så siden foretage en fordeling efter systemet i konkursloven,« siger Thomas Mortensen og tilføjer:

»Det er ikke til at sige, hvor lang tid hele konkursbehandlingen vil tage, da det afhænger af en række forskellige forhold. Men det tager altid noget tid at behandle sådan et konkursbo.«

Han anbefaler kunder hos EuroLines at gøre deres krav gældende over for konkursboet, ved at sende en mail til anmeldelseaarhus@lett.dk.

Tilbage står Kalundborg Rulleskøjteklub og Troels Johansen og håber på, at de kan give den tur til Berlin, som de unge rulleskøjteløberes forældre har betalt for. Andet kan nemlig betyde Kalundborg Rulleskøjteklubs endeligt.

Hjælpen fra lokalsamfundet er derfor altafgørende for både klubbens fremtid og for træningsturen.

»Vi ligger med et meget lille overskud, og hvis vi skal returnere penge til forældre, som har spinket og sparet for at kunne sende deres datter til Berlin, så er der ikke penge nok, og så eksisterer klubben ikke længere,« siger Troels Johansen.

Pigerne fra Kalundborg Rulleskøjteklub kan ikke komme til Berlin som følge af EuroLines' konkurs,
Pigerne fra Kalundborg Rulleskøjteklub kan ikke komme til Berlin som følge af EuroLines' konkurs,
Vis mere