Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Danskerne frygter ikke græsk økonomis kollaps. Kun lange ventetider og aflysninger af drømmeferien.

1200 danske charterturister på vej til Grækenland er blevet mellem halvanden og tre timer forsinket på rejsen tirsdag.

- I dag og i morgen har lufthavnspersonalet i Grækenland bebudet punktstrejker. Det betyder, at de åbner og lukker lufthavnene, men de siger ikke hvornår. Det driller os utroligt meget, siger salgsdirektør Stig Elling, Star Tour.

Ud på eftermiddagen stod dog det klart, hvornår grækerne satte prop i lufthavns-trafikken. Første gang var fra klokken 7 til 11 og bagefter fra klokken 17 og frem til klokken 21.

Onsdag skal omkring 1000 danskere enten til eller hjem fra Grækenland, og her må turisterne atter regne med forsinkelser. Men Stig Elling er mest bekymret for weekenden.

- Torsdag, fredag, lørdag og søndag er det op mod 10.000 gæster, der skal ud og hjem. Er der generalstrejke på det tidspunkt, er det noget rigtig skidt, fordi det kan lave ragnarok i vores meget stramme sommerprogram, siger Stig Elling.

Stig Elling håber, at de græske øer bliver "fritaget" for punktstrejkerne.

- Vi appellerer til de græske myndigheder om at prøve at stoppe strejkerne. I det mindste frede de græske øer, hvor 95 procent af charterturisterne rejser til, siger han.

Tirsdag er det især lufttrafikken i hovedstaden Athen, der er berørt af punktstrejkerne, mens der er normale tilstande på de græske øer - både de store og små.

Danskerne har tilsyneladende ikke ladet sig forskrække af det økonomiske kaos i landet. Grækenland sælger på lige fod med de andre turistmål, og salgstallene er ikke dårligere end sidste år.

- Det er jo ikke sådan, at folk har tabt tilliden til Grækenland eller ikke vil derned. Men grækerne skal passe på deres turister, der er en stor indtægtskilde. I forvejen er vi en smule nervøse for, hvis landet går bankerot, siger Stig Elling.

Strejker eller ej. Alle gæster skal møde i lufthavnen som normalt, understreger Stig Elling.

Grækenlands to største fagforbund har fra tirsdag morgen bebudet en 48 timers generalstrejke, der vil lamme store dele af den offentlige service og infrastruktur.

Det betyder altså blandt andet, at lufthavnspersonalet holder lukket i timevis, så der kun er åbnet for ankomster og afgange i kortere perioder.

/ritzau/

Andre læser også