Østeuropa dominerer listen over storby-hoteller med value for money

Hvis julegaveindkøbene har taget lidt hårdt på økonomien, men lysten til en storbytur til foråret til gengæld ikke fejler noget, kan det være en god idé at læse med her. Hotelprissammenligningstjenesten Trivago har netop udgivet en liste over de ti byer, hvor man finder de bedste hoteller til prisen.

Listen er lavet på baggrund af en sammenligning af brugeranmeldelser og priser, hvilket vil sige, at gæsternes tilfredshed er holdt op imod den gennemsnitlige pris på hotellet.

Ikke overraskende peger pilen på Østeuropa, når det gælder om at få fuld valuta for pengene. Listen toppes nemlig af Serbiens hovedstad, Beograd. Her kan man f.eks. overnatte på det trestjernede hotel Compass River City, der har fået gode nok anmeldelser til at komme i kategorien ’fortræffeligt’, for under 200 kr. for en nat første weekend i marts. Og så gør det heller ikke noget, at en halv liter fadøl koster ca. 14 kr. , og at man kan være heldig at finde direkte flybilletter til den serbiske hovedstad til omkring 1.200 kr. tur/retur.

Mere Østeuropa i ’Top 10’

På andenpladsen over storbyer med de bedste hoteller til prisen kommer russiske Sankt Petersborg, der nok er mest kendt for Vinterpaladset, men som også har meget kulturliv at byde på. Også hertil kan man være heldig at finde direkte flybilletter til omkring 1000 kr. tur/retur.

Value for money

Tredjepladsen på listen indtages også af en Østeuropæisk storby, nemlig Rumæniens hovedstad, Bukarest, der ud over at tilbyde ’good value for money’ også rangerer højt på listen over byer, hvor det er billigst at overnatte på luksushotel. Således kan man overnatte på femstjernet hotel i den rumænske hovedstad for knap 1000 kr. for to personer, hvis de i øvrigt billige priser skulle levne plads til lidt ekstravagance.

Fjerdepladsen indtages af Bogotá i Colombia, som godt nok tilbyder gode hoteller til prisen, men som det til gengæld kræver en større udskrivning at komme til.

Femtepladsen indtages af Marrakesh i Marokko, og dernæst er Østeuropa tilbage på banen med polske Warszawa på sjettepladsen, Ungarns hovedstad Budapest på syvendepladsen og Ruslands hovedstad Moskva på ottendepladsen.

Niendepladsen er at finde meget langt fra Danmark, nemlig i Santiago i Chile, hvor man nok skal have andre grunde til at tage til end gode og billige hoteller.

Som rosinen i pølseenden runder Tyrkiets suverænt største by Istanbul listen af.