En undersøgelse foretaget af Skyscanner viser, at januar er den billigste måned at bestille rejser til første halvdel af året i.

Hvis du planlægger at rejse i 2018, så er januar muligvis det bedste tidspunkt at bestille din rejse på rent prismæssigt. Det oplyser Skyscanner, der er blandt verdens mest anvendte hjemmesider til booking af flyrejser.

Skyscanner har gennemgået søgninger fra 60 mio. af deres brugere, og konklusionen er, at søgninger foretaget i den første halvdel af januar ofte vil give de absolut bedste priser på fly i årets to første kvartaler, hvor man kan spare op til 35 pct. af gennemsnitsprisen på en typisk rejse.

Det betyder, at det er ved at være sidste udkald, hvis du statistisk skal være sikker på at få en rigtig god pris på en hurtig forårstur. Venter du til gengæld til marts med at bestille, så er dine internationale flybilletter potentielt hele 56 pct. dyrere end gennemsnittet året rundt.

Tallene viser desuden, at januar er den måned, hvor man generelt får mest ferie for sine penge. Perioden mellem 4. januar og 5. februar er nemlig et tidspunkt, hvor der typisk ikke er mange, der rejser, fordi de fleste har haft fri op til jul og efter nytår. Generelt viser tallene – ikke overraskende – at der som regel er rigtig gode tilbud i de fleste perioder lige efter en ferieuge.