Lavprisselskabet Norwegian har på et pressemøde tirsdag formiddag i Stockholm netop afsløret flere nye langdistanceruter fra de skandinaviske hovedlufthavne.

Norwegians administrerende direktør, Bjørn Kjos, fortalte, at Københavns Lufthavn får to nye ruter til New York-JFK og til Los Angeles.

Norwegian åbner desuden en rute fra København til Fort Lauderdale i Florida i slutningen af november måned i år.

Hvis man er heldig, bliver det muligt at få en enkeltbillet til New York for bare 999 kr. og til Los Angeles for 1.499 kr. Dog skal flykunderne forvente at betale ekstra, hvis de vil have mad ombord på flyet og bagage med. En Plus-pakke, der indeholder morgenmad, middag, 1 stk. bagage og sædereservation, kan fås for 458 kr. pr. vej.

Allerede fra tirsdag er det muligt at få fingrene i flybilletter til Los Angeles og New York på Norwegians hjemmeside. Som ventet viser bt.dks tjek tirsdag kl. 16.30, at de helt billige billetter til New York til 999 kr. allerede er stort set væk. Det er dog i skrivende stund stadig muligt at købe en returflybillet til ca. 2.500 kr. 500 kr., hvis du også vil have indtjekket bagage med - altså for i alt 3.000 kr. Hvis du også have mad (morgenmad og middag) under flyveturen samt muligt for selv at vælge sæde, ligger priserne fra 3.400 kr. for en returbillet.Norwegians nye ruter sætter formenligt skub i konkurrencen på flytrafikken til USA.

- Jeg er ikke i tvivl om, at det i perioder vil betyde en fest for passagerne med væsentlige lavere billetpriser, siger aktieanalytiker Jacob Pedersen fra Sydbank.

Han forklarer, at det særligt vil være i lavsæsonen fra november til februar, hvor det traditionelt er sværere at fylde flyene op, at der vil være flest billige billetter at finde.

Selv om det kun bliver en mindre del af flybilletterne, der udbydes til de helt billige priser, så forventer Jacob Pedersen, at det i gennemsnit stadig bliver billigere at flyve med Norwegian end f.eks. SAS eller Lufthansa.

Ruten til New York ventes at åbne 28. februar 2014, hvor der vil være to ugentlige afgange - i ferieperioden dog fire, mens Norwegian vil begynde deres rute til Los Angeles 1. marts med to ugentlige afgange og efter 1. maj tre.

 

Flyselskabet har bestilt otte fly af typen Boeing 787-8 Dreamliner med plads til 291 personer, som skal flyve de nye langdistanceruter. Norwegian har netop fået leveret Dreamliner-fly nummer to.

På pressemødet blev det desuden præsenteret, at Oslo får nye langdistanceforbindelser til Los Angeles, Oakland-San Francisco og Orlando, mens Arlanda-lufthavnen ved Stockholm fremover vil flyve til Los Angeles og San Francisco.

Norwegian har således nu 18 langdistanceruter fra Skandinavien.

Her er en af Norwegians første 787 Dreamliner. Hvert sæde har et lille Android-baseret underholdningssystem, som ud over film og musik, også byder på avancerede landkort og mulighed for at købe mad i flyets snackbar uden man behøver rejse sig.
Her er en af Norwegians første 787 Dreamliner. Hvert sæde har et lille Android-baseret underholdningssystem, som ud over film og musik, også byder på avancerede landkort og mulighed for at købe mad i flyets snackbar uden man behøver rejse sig. Foto: Mikkel Møller Jørgensen
Vis mere