Der er tusindvis af kroner at spare ved at købe sin flybillet og hotelværelset på det rigtige tidspunkt. Flyselskaberne overvåger nøje kundernes adfærd og lader priserne eksplodere, når afgangen nærmer sig.

B.T. Plus har allieret sig med rejsesitet Momondo.com, der har lavet en omfattende prisundersøgelse, der viser, hvornår det bedst kan betale sig at købe rejsen.

Med B.T. Plus får du:

-Se hvornår du skal købe dine flybilletter, hvis du vil slippe for en ubehagelig ekstraregning.

-Råd til hvordan du får en billig rejse


Det er over et år siden, at det blev lovpligtigt for danske rejsebureauer og flyselskaber at tilbyde deres kunder en konkursforsikring for en flad tyver.

Men der er kun ganske få, der benytter sig af tilbuddet. Og det skyldes ikke mindst, at flyselskaberne snor sig uden om reglerne, mener Lars Thykier, direktør i Danmarks Rejsebureau Forening.

- Flyselskaberne gør alt for at gemme denne her forsikring eller slet ikke gøre opmærksom på den, siger Lars Thykier, der vurderer, at kun knap fire procent af alle flypassagerer i Danmark der investerer i den billige forsikring.

Forsikringen er ofte gemt nederst i den tekst, kunderne klikker forbi, når de bestiller deres billet.

Norwegian mener ikke, at selskabet er forpligtet til at give kunderne tilbuddet, fordi det ikke er etableret i Danmark.

Der er ifølge Lars Thykier to grunde til flyselskabernes modvilje mod loven. For det første koster det penge at blive registreret i rejsegarantifonden, fordi selskaberne skal stille med nogle garantier.

For det andet er en konkursforsikring ikke det bedste markedsføringstrick.

-Ville du sælge et produkt, og så samtidig sælge en forsikring mod, at du går konkurs? spørger Lars Thykier.

Kommunikationschef i SAS Mikkel Thrane stiller sig uforstående over for kritikken.

-Forsikringen fremgår af forside på Sas.dk, påpeger han. Man skal ganske vist ned i bunden af hjemmesiden for at finde linket til de 'nye regler fra Rejsegarantifonden'.

Lars Thykier foreslår, at konkursforsikringen bliver obligatorisk ved at lægge en minimal afgift på alle flyrejser. Den samme tanke overvejer EU.