Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Onsdag aften uddelte rejsebranchen priser til den årlige 'Danish Travel Awards'. Her blev danskernes favoritdestinationer blandt andet afsløret.

Når danskerne skal på ferie i udlandet er Spanien den europæiske favoritdestination, mens USA er den foretrukne udenfor kontinentet. Det står klart efter onsdagens prisuddeling.

Spanien vandt i kategorien årets rejseland i Europa og overtog førstepladsen fra sidste års vinder, Italien. Til gengæld er Frankrig røget helt ud af top tre, muligvis på grund af terrortruslen, mens Grækenland er det nye land på tredjepladsen.

Aftenens vært var Cecilie Beck, og showet havde i alt 19 priser.

SAS gjorde rent bord

Blandt flyselskaberne vandt SAS samtlige fire priser - bedste indenrigsflyselskab, bedste charterflyselskab, bedste europæiske flyselskab og bedste oversøiske flyselskab.

»Når vi vinder alle fire priser, betyder det, at vores kunder anerkender vores produkt og ikke mindst den store arbejdsindsats, som alle vores medarbejdere rundt om i virksomheden yder hver eneste dag, siger Lars Sandahl Sørensen, operationel koncerndirektør i SAS til rejsesitet Inside Flyer.

Vinderne i de forskellige kategorier er fundet med hjælp fra analyseinstituttet A&B Analyse, som har udspurgt deres ’Danmarks-panel’, der udgør et repræsentativt udsnit af befolkningen.

I alt har 1.240 danskere hjulpet til at finde frem til de 19 prisvindere, mens 840 repræsentanter fra rejsebranchen også har bidraget.

I nogle kategorier blev vinderne fundet udelukkende ved forbrugerstemmer, andre blev fundet kun med rejsebranchens stemmer, mens en tredje gruppe af kategorier var en kombination af både forbrugeres og rejsebranchens stemmer.

En vinder, der blev valgt af forbrugerne, var Star Tour. De vandt i kategorien bedste charterarrangør, og her var glæden naturligvis stor.

»Vi står jo foran et snarligt navneskifte til TUI, og det er da ualmindeligt rart at vide, at vi har kundernes opbakning i ryggen. Alle medarbejdere er utroligt stolte i dag,« siger Nikolai Johnsen, der er pressechef for Star Tour i Danmark, i en pressemeddelelse udsendt af Star Tour.

Det var 22. gang Danish Travel Awards blev afholdt. Showet løb af stablen i Cirkusbygningen i København.

Andre læser også