Mange flykabiner har et mærke med en trekant på væggen. Og de har en helt bestemt betydning.

Måske har du også undret dig over de små sorte pile, som sidder midt i flyet i hver side af fllykabinen?

De små klistremærker er hverken et hemmeligt tegn til særligt indviede om, at her er de bedste pladser eller en gimmick fra stewardesserne om, at der engang har siddet en kendis på sædet under.

Sæderne bliver ofte i folkemunde kaldt 'William Shatner-sæderne', fordi den kendte skuespiller i en episode af tv-serien 'The Twilight Zone', så en overnaturlig goblin på wingen af sit fly.

Men nej, der er ingen garanti for, at den Emmy- og Gloden Globe-vindende canadiske skuespiller har været ombord på netop dit fly.

De små sorte pile har nemlig en helt praktisk funktion, og det er på ingen måde tilfældigt, at de er placeret lige præcis der.

Det skriver rejsemagasinet Travel + Leisure, som forklarer, at mærkerne fortæller besætningen, hvor de skal stå, hvis de får brug for at undersøge vingerne inde fra flyet.

Det er især nødvendigt om vinteren, hvor piloten kan få brug for med egne øjne at vurdere, om vingerne er ordentlig af-iset. Det er normalt noget, som mandskabet på landjorden uden for flyet afgør. I særlige tilfælde kan kaptajnen også for brug for det, og så skal han altså placere sig ved pilene.

Ifølge den norske avis Dagbladet kan det dog også være en god idé at holde øje med mærkerne, hvis du kommer ind i et fly med frit sædevalg. I hvert fald, hvis du holder af at nyde udsigten under flyveturen. Måske ikke så underligt er pladserne under pilene nemlig dem, der har det bedste udsyn.