Udsigten til kedeligt dansk sommervejr kan sende priserne på charterrejser i vejret, men du kan stadig nå at få fingre i en billig afbudsrejse. Se det store pristjek længere nede i artiklen.

Det danske sommervejr er kendt for at drille både rejsebranchen og charterturisterne.

Rejseselskaberne, der på forhånd har booket et vist antal flysæder og hotelværelser, kan pludselig have for mange mange rejser i udbud, og for de rejsende kan det være svært at ramme det rigtige tidspunkt, hvor priserne er bedst.

De seneste halvsløje vejrprognoser for den danske sommer skaber dog en klar tendens: Danskerne har pludselig fået en gevaldig lyst til at bestille charterrejser til sydens sol, lyder meldingen fra rejseselskaberne.

Det betyder, at antallet af ledige charterrejser er på vej ned - og priserne på vej op. Men hvis du er hurtig, så er det stadig muligt at gøre et kup.

Det viser et pristjek, som rejseportalen Travelmarket.dk har foretaget for BT.

Eksempelvis er det muligt at få en uges ferie i Grækenland inklusiv hotel og fly for kun 1.798 i næste uge.

Og det er faktisk billigere end normalt for højsæsonen, forklarer rejseekspert Ole Stouby:

»Priserne ligger i et meget fornuftigt niveau taget i betragtning af, at det jo er den absolutte højsæson, og skolernes sommerferie er i fuld gang. Og med vejret herhjemme burde priserne faktisk være i et højere niveau,« siger Ole Stouby, der er administrerende direktør hos Travelmarket.dk.

Derfor er det også forventningen, at markedet for alvor vil rykke i løbet af de kommende dage, hvor mange danskere sætter sig til tasterne og bestiller charterrejser.

»Jeg tror, at priserne vil komme til at stige i løbet af de kommende dage, fordi vejret er så dårligt, som det er. Flere og flere går og bliver trætte af at gå derhjemme og vil ned og have noget sol og varme sydpå. Når vi har det her vejr, ligger de billigste priser normalt oppe omkring 3.500 kroner, så set i forhold det til, er priserne rigtig gode nu,« siger Ole Stouby.

Hvis du vil være sikker på at få et hotel med rimeligt luksuriøse forhold, så er der også stadig billige rejser at få. Eksempelvis kan du komme på fire-stjernet all-inclusive hotel i Antalya i Tyrkiet for kr. 3.178.

Artiklen fortsætter under pristjekket

Stor efterspørgsel

Stig Elling, der er rejseambassadør hos Bravo Tours, bekræfter, at efterspørgslen er stor i disse dage.

»Der er nok 20-25 procent mere efterspørgsel nu end normalt for årstiden, og det er ganske enkelt på grund af vejret. Vi i branchen kalder det her for guldregn, fordi der kommer drøn på, når danskerne kan se, at vejret ikke bliver bedre,« siger Stig Elling.

Han peger også på, at det er nu, man skal slå til, hvis man vil nå at få fingre i de billige afbudsrejser.

»Afbudsrejserne er snart ved at være brugt op, og vi når snart normale priser. Mere end 8 ud af 10 rejser i skoleferien er solgt nu.«

Han forklarer, at der især er fart på salget af rejser til Spanien, Portugal og Cypern.

»Det er disse steder på grund af tryghed, sol og sommer, og så er det jo populære feriemål,« forklarer rejse-ambassadøren.

Skidt sommervejr i Danmark - hedebølge i Sydeuropa

Mens en hedebølge har ramt Sydeuropa i løbet af de seneste dage, kan danskerne se frem til vådt og koldt sommervejr i de kommende uger.

Når vi kommer længere ind i juli, er der dog håb for, at danskerne igen kan komme ud på stranden og nyde vejret.

Denne uge starter med en del sol til alle. Men glæden over sol og tørvejr bliver dog kort. Fordi midt og sidst på ugen kommer fronter med regn- og tordenbyger ind over Danmark, som kan give kraftig regn og hård vind. Temperaturen kommer i løbet af ugen til at ligge på mellem 15 og 20 grader.

»Der bliver ikke sommer og sol i den kommende uge. Det er lidt trist at se på. Vejret fra onsdag til og med søndag bliver noget ustadigt med nedbør. Faktisk kan vi få op til 50 millimeter regn. Vi kommer ikke til at få noget stabilt sommervejr i den kommende tid,« siger vagthavende ved DMI Frank Nielsen.

Næste uge fortsætter det dårlige sommervejr. Det betyder, at fronter i løbet af ugen vil bringe regn med sig. Temperaturen vil ligge på det normale for årstiden omkring 20 grader. Enkelte dage kan temperaturen dog være højere.

I uge 28 er vejrudsigterne mere usikre. Men som det ser ud nu, så bliver der en vis stabilisering og højere temperaturer end ellers. Det betyder, at vi i midten af juli måske igen kan få shorts, solbriller og strandvejr. Udsigterne for resten af sommeren er usikre, men der er dog tegn på bedring. DMI skriver nemlig, at særligt august vil blive mere varm og mere tør end ellers.

Mens sommervejret herhjemme ser noget ustadigt ud, har der i de seneste dage været regulær hedebølge i dele af Sydeuropa. Flere steder, herunder i Grækenland, nåede temperaturen søndag op på hele 37 grader.