Det internationale lavprisflyselskab Ryanair fjerner fra 1. november muligheden for at medbringe en stor håndbagage ombord på flyet.

Det skyldes, at alt for mange afgange bliver forsinket, fordi der opstår mangel på plads til håndbagagen i kabinen. Det skriver Sky News.

Det nye tiltag bliver gældende for alle passagerer, som ikke har tilkøbt prioriteret boarding, hvor det stadig er tilladt at medbringe et styk normal bagage af størrelsen 55 cm. x 40 cm. x 20 cm. samt en lille håndbagage, der måler 35 cm. x 20 cm. x 20 cm.

Rejser du i fremtiden med Ryanair uden prioriteret boarding, så betyder det, at du nu kun kan medbringe det, som svarer til en computertaske eller håndtaske. Alt andet - herunder små rullekufferter og rygsække - må ikke medbringes i kabinen og bliver i stedet lagt i flyets opbevaring ved gaten. Omkostningsfrit.

Flyselskabet tager dog ikke noget fra passagerne uden at give lidt igen. Fra 1. november øger de derfor den tilladte størrelse på check-in bagage fra 15 kg. til 20 kg. samtidig med, at tilkøbsprisen vil falde en smule.

Ryanairs marketingschef Kenny Jacobs siger, ifølge deres pressemeddelelse, at selskabet håber, at det nye tiltag kan fremskynde boardingprocessen og forhindre forsinkelser i fremtiden.

»Vi tror, at muligheden for større bagage og lavere priser vil tilskynde flere passagerer til at overveje at checke deres bagage ind, så antallet af personer med to stykker håndbaggage bliver mindre, da det medfører forsinkelser, hver gang bagage skal omrokeres,« siger han.

Rejsende med småbørn vil dog stadig have mulighed for at medbringe en skiftetaske på op til fem kg. med ombord. Derudover vil passagerer med medicin også kunne medbringe det ombord, hvis de har kontaktet selskabet på forhånd.

De ændrede bagageregler har sidenhen fået en noget blandet modtagelse på det sociale medie Twitter.

Her lyder det blandt andet, at 'Det er godt for lange rejser. Ikke godt for rejser under 1 time. Ventetiden på bagage kan være længere end flyturen. Jeg rejser ofte og er ikke glad.' fra brugeren Shaz.

Andre ser dog mere positivt på det nye tiltag, som de mener fjerner stress og bekymring omkring bagagepladsen i kabinen.

De nye regler er gældende for alle reservationer før og efter 1. november.