I disse kolde og mørke vintermåneder er Thailand et af danskernes foretrukne rejsemål. Og der er da også noget nær statsgaranti for, at du får både sol og varme, mens du ligger og slapper af på en af landets mange eksotiske og smukke strande.

Men fra og med 1. februar risikerer du en bøde på 100.000 thailandske baht (cirka 19.000 danske kroner) eller et års fængsel, hvis du hører til dem, der gerne vil nyde en smøg, mens du slikker sol på stranden.

1. november indførte Thailand et rygeforbud på 24 af landets mest populære strande - herunder strande i provinserne Phuket og Koh Samui, som er meget populære blandt danske turister. I første omgang var der tale om en prøveperiode på 90 dage for at vænne strandgæsterne til at lade cigaretterne blive i pakken. Men fra og med 1. februar bliver forbuddet permanent - og det gælder nu på ALLE strande i Thailand, skriver det thailandske medie Pattayaone.

Og din rejseforsikring eller forsikring dækker ikke, hvis du bliver fanget med en smøg i munden på en thailandsk strand.

»Helt generelt er der ikke nogen forsikring, der dækker, hvis man laver noget, der er imod en lokal lov. Rygeforbuddet gælder på samme måde, som hvis man kører for hurtigt, smider affald på gaden, eller hvad det nu end kunne være. Det er noget, man selv har rodet sig ud i og derfor selv skal rode sig ud af. Det er der ingen rejseforsikring, der dækker,« siger Michael Schulz til Ekstra Bladet.

Han vurderer dog, at bøden i virkeligheden vil blive markant lavere, helt ned til 100 baht - svarende til 19 kr. - for at undgå det bureaukrati, som en retssag med de mange rygetrængende turister kan føre til. Ikke desto mindre er det nok klogest at lade cigaretterne blive i tasken eller at ryge i de områder, hvor det er tilladt ved indgangen til de populære turiststrande.

Årsagen til, at Thailand slår så hårdt ned mod rygning, er, at turistparadiset de senere år har kæmpet med et stigende antal cigaretskodder på strandene.

Hvor det er en dårlig idé at ryge på de thailandske strande, er det endnu værre at pulse på en e-cigaret. Ifølge Independent har det været forbudt at tage e-cigaretter med ind i i landet siden 2014. Du risikerer en bøde eller helt op til 10 års fængsel, hvis du bliver taget med en e-cigaret i munden.

Rejse- og luftfartssitet Check-in skriver, at Thailand er blandt danskernes foretrukne rejsedestinationer i vintermånederne.