Hvis du damper på e-cigaretter, så er det en god ide at undersøge lovgivningen, inden du rejser på ferie.

Hvert år rejser langt over 100.000 danskere til Thailand, hvor de nyder solen og de tropiske strande, men de færreste af dem ved, at det kan blive en særdeles dyr fornøjelse, hvis de tager deres e-cigaretter med.

Thailand har nemlig et total forbud mod de populære tobaks-alternativer, og det betyder, at man ikke bare risikerer store bøder hvis man bliver taget med dem, man kan få fængsel i helt op til ti år, skriver Independent.

Flere britiske turister har oplevet at få bøder for besiddelse af e-cigaretter, og herhjemme har udenrigsministeriet også en klar advarsel på deres hjemmeside.

- E-cigaretter, E-væske og vandpiber må ikke medbringes til Thailand. Disse elementer vil sandsynligvis blive konfiskeret ved ankomst, og man kan risikere at få en bøde eller fængsel i op til 10 år, hvis man findes skyldig. Salg eller levering af E-cigaretter, E-væsker og vandpiber er også forbudt, og man kan risikere en stor bøde eller op til 5 års fængsel, hvis man findes skyldig, lyder advarslen.

Ifølge nyhedsbureauet AP er det det thailandske handelsministerium, der står bag forbuddet, der er blevet gennemført med et argument om, at e-cigaretter kan føre til, at unge mennesker begynder at ryge almindelige cigaretter

Også Thailands naboland Cambodja har indført et lignende forbud import, salg og brug af e-cigaretter.