Skolernes sommerferie begynder om lidt, og det danske vejr er som altid skiftende. Derfor kan en rejse sydpå være tiltrængt, men hvordan finder man så den billige charterrejse?

De næste dage viser vejrudsigten grå skyer, regn og en smule sol. Sommeren skulle være på trapperne, men hvis du ikke kan vente med at få sol på kroppen og se den gammeldags isvaffel smelte i varmen, så giver rejse-eksperterne deres bud på, hvordan du finder en god og billig charterrejse.

Is i maven - hvis du vil have sol på maven

Ole Stouby er stifter af Travelmarket, han fortæller, at hvis du tør, så skal du vente lidt endnu med at bestille din rejse.

»Jeg synes ikke, det er særligt billigt lige nu. Rejserne var billigere for 14 dage siden, fordi vejret var fantastisk. Man skal have is i maven og slå til, når man finder et tilbud, man mener er til en fornuftig pris,« fortæller Ole Stouby.

Priserne er rimelig stabile for charterrejser de næste 10 dage, så hvis du først skal rejse senere på sommerferien, kan du håbe på, at vejret bliver bedre, så du kan få din rejse langt billigere.

»Du kan sparre omkring 400 kroner per person, og der kommer flere billige valgmuligheder. Hvis vejret bliver godt, så bliver de nødt til at sætte priserne ned,« siger Ole Stouby fra Travelmarket.

Når vejret er godt, så falder priserne, fordi danskerne heller vil være hjemme og nyde det gode vejr. På samme måde stiger priserne, når vejret i Danmark er dårligt, da de ønsker at komme væk fra kulden og regnen - sydpå.

Rejseselskaberne: Køb nu!

Spies og Apollo Rejser mener, at du bør købe nu, hvis du vil være helt sikker på, at du kan få nogle af de gode tilbud på rejser.

Carlos Cebrian, pressechef hos Spies siger, at der lige nu er et lille fald i priserne. Det sker hvert år.

»Det sker hver eneste år op til sommerferien, så er priserne en del lavere lige nu,« fortæller han.

Se om du ikke kan få en rejse i begyndelsen af skolernes sommerferie, hvis du kan tage afsted inden juli, så kan man få en hel række af gode tilbud. Den sidste uge i skolernes sommerferie er ofte også god, fortæller Carlos Cebrian fra Spies. Han foreslår rejsedage som fredag d. 23 juni, hvor man kan finde tilbud for omkring 2600 kroner per person.

Men han påpeger også, at hvis vejret bliver bedre, så kommer priserne nok lidt længere ned.

De gode tilbud gemmer sig i de mindre populære destinationer

Glenn Bisgaard, der er kommunikationschef hos Apollo Rejser, foreslår, at man køber en rejse til et land eller bydel, som er mindre populær og kendt. På den måde kan man få mere for pengene, da der ikke er lige så mange, der vil derhen og rejsen dermed bliver billigere.

»Hvis man planlægger at rejse fra Danmark og i weekender, så skal man bestille nu. Den danske sommer ser ikke ud til at være lige om hjørnet. Kig efter mindre populære destinationer, de kan være billigere end for eksempel Mallorca eller populære græske øer,« siger Glenn Bisgaard.

Nogle af de destinationer han foreslår er Montenegro eller Østkreta såsom Sitea - også Bulgarien kan man være heldig med. Hvis man på samme tid vælger at rejse på en mandag, tirsdag, onsdag eller torsdag, kan man få rejserne lidt billigere, da det er mere efterspurgt at rejse fredag, lørdag og søndag, forklarer Glenn Bisgaard.

Hvad ligger priserne så på?

Hvis man tager sig god tid og tjekker flere forskellige hjemmesider og søgemaskiner, så kan man finde de gode tilbud. Det kan tage sin tid, så det må man vurdere, om man orker. BT har selv ledt efter de gode tilbud på Travelmarket, Momondo, Spies og Apollo Rejser. Priserne er inkluderet fly og hotel for to børn under 11 år og to voksne.

Kastrup Lufthavn til syden:
Kreta kan du finde til omkring 8.000 kroner i alt. Det er for hotel tæt på strand og by.
Bulgarien, Atos til omkring 8000 kroner i alt. Tæt på strand.
Rhodos og Skiathos ligger til omkring 10.000 kroner i alt.

Billund Lufthavn til syden:
Cypern til omkring 7.000 kroner i alt.
Mallorca til 6.000 kroner i alt.

Aalborg Lufthavn til syden:
Bulgarien omkring 10.000 kroner
Grækenland, Lesbos til 10.000 kroner cirka.
Marmaris til omkring 8.000 kroner.

Midtjyllands Lufthavn
Kreta til omkring 10.000 kroner

Tre tips fra Travelmarket

  • Pakkerejser er oftest billige. Rejsebeaureuer kan lave en billigere pris på din flybillet, hvis du køber hotellet også. Derfor kan det oftest betale sig at købe fly og hotel sammen.
  • Vælg en afbudsrejse, hvis du har mulighed for det. Her er der oftest flest penge at spare.
  • Køb din sommerferie, når det er godt vejr - der er priserne lavest.