Hvis du drømmer om at rejse til fjerne himmelstrøg i 2018, så er der godt nyt til dig. Meget tyder nemlig på, at flybilletterne bliver endnu billigere, end de er i dag.

Det vurderer Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef i Sydbank med speciale i luftfartsindustrien.

»Ser vi på det samlede miks, er der ingen tvivl om, at billetterne vil falde. Det hænger i høj grad sammen med, at der kommer mange nye fly i 2018, og tendensen er klar; når der er flere flysæder til salg, er priserne også billigere, og det vil vi se i 2018,« siger Jacob Pedersen til BT.

Lavprisflyselskabet Ryan Air bebuder i en ny trafikrapport, at man i 2018 vil tilbyde sine kunder endnu lavere billetter - blandt andet fordi trafikken hos flyselskabet steg i december.

Ifølge Jacob Pedersen sker prisnedsættelsen også, fordi flyselskabet vil tilbageerobre nogle af de kunder, man mistede i 2017, fordi man grundet vanskeligheder med ferieplanlægning for piloter måtte aflyse en række fly.

»Ryan Air kommer til at vokse mindre end normalt grundet de planlagte aflysninger, men væksttempoet kommer op igen i de sidste kvartaler i 2018, og den vækst er med til, at man kan sænke billetpriserne,« forklarer Jacob Pedersen.

Det er dog ikke kun hos Ryan Air, man kan forvente billigere billetter, men ifølge Jacob Pedersen gælder tendensen i hele branchen. Især langdistancerejser vil dog blive billigere.

»Den her trend som Norwegian har kickstartet med lavpris på langdistance-flyvninger, vil vi se udvikle sig de næste 5-10 år. Så priserne på langdistanceruter går kun en vej, og det er nedad, Det er jeg ikke i tvivl om,« forklarer Jacob Pedersen, som også er overbevist om, at flybilletter til europæiske lande vil falde i pris, mens priser på flyrejser internt i Skandinavien måske kan stige en smule.

Også indenrigsflyvninger i Danmark bliver efter alt at dømme en smule billigere takket være en afgiftsnedsættelse i Københavns Lufthavn, der betyder, at det bliver billigere for flyselskaberne at bruge lufthavnen.

Selvom det overordnet set ser ud til, at danske feriegæster kan komme billigere udenlands i 2018, så er der dog en enkelt ting, der kan bringe de billige billetter i fare nogle steder.

»En af de ting, som kan rykke billedet af de faldende priser, er brændstofpriserne, og der er ingen tvivl om, at det kommer til at trykke flyselskabernes indtjening i 2018,« siger Jacob Pedersen.