Situationen i Egypten er så urolig, at rejseselskaberne Spies og Star Tour nu aflyser samtlige rejser til landet året ud. For Spies’ vedkommende kommer det til at påvirke op mod 7.000 gæster, som nu skal finde alternative rejsemål.

- Der er ikke noget, der tyder på, at situationen i Egypten stabiliserer sig inden for kort tid, og derfor har vi valgt at aflyse, siger Torben Andersen, kommunikationschef hos Spies.

Det var planen, at selskabet skulle have genåbnet de egyptiske rejsemål 14. oktober, men nu kommer det tidligst til at ske ved årsskiftet - alt efter, hvordan situationen udvikler sig i Egypten.

Tilsvarende toner lyder fra Star Tour:

- På grund af situationen har vi besluttet at annullere alle rejser til Egypten frem til og med 31. december 2013. Alle berørte kunder vil få direkte besked fra os, oplyser selskabet og tilføjer:

- På nuværende tidspunkt forventer vi at åbne for rejser til Egypten 2. januar 2014, men vi følger nøje situationen og Udenrigsministeriets anbefalinger.

Spies tager, ligesom Star Tour, kontakt til de berørte gæster med henblik på at finde en erstatningsrejse.

- Indtil sommersæsonen slutter i oktober, kan vi tilbyde de rejselystne sol og varme i de populære ferielande omkring Middelhavet. Derefter starter vintersæsonen, og her er Egypten og De Kanariske Øer normalt de mest nærliggende rejsemål med sol og varme. Selv om vi har måttet kæmpe hårdt med de store rejselande i Europa om landingstilladelser til vores fly og de sidste få ledige hotelsenge på De Kanariske Øer, har vi fået fingre i så mange, at vi frem til mindst nytår kan omlægge vores Egypten-fly til Gran Canaria, Tenerife og Fuerteventura, siger Torben Andersen. Hvad synes du om, at rejseselskaberne Spies og Star Tour nu aflyser samtlige rejser til Ægypten året ud? 

 Deltag i debatten under artiklen