Uge efter uge har hele Danmark kunnet følge den eventyrlystne Beha Erichsen-familie på deres rejse i smukke omgivelser i Stillehavet.

Det har medført, at TV 2’s seersucces, Kurs mod fjerne kyster, har inspireret flere danskere til selv at drage ud på eventyr – det viser en stor stigning i efterspørgslen på rejser til Stillehavsøerne.

Den oplevelse har man i hvert fald hos Jysk Rejsebureau, der hvert år sender tusindvis af danskere afsted til eksotiske feriedestinationer.

»I løbet af 2016 har vi oplevet langt større interesse for Stillehavet som rejsemål, og flere og flere køber rejser dertil. Jeg er ikke i tvivl om, at det bl.a. er eksponeringen af Stillehavet i Kurs mod fjerne kyster, der har gjort, at mange af dem, der har fulgt programmerne, nu vil ud at opleve en stillehavsø selv,« fortæller Niels Amstrup, der er direktør i Jysk Rejsebureau.

Rejserne er blevet billigere

I 2016 købte 42 pct. flere kunder en rejse til en destination i Stillehavet hos Jysk Rejsebureau i forhold til 2015. Størstedelen af kunderne vælger Fiji, Galapagos og Fransk Polynesien, men også interessen for Cook-Øerne er støt stigende.

En rejse til Stillehavsøerne kan fås til en rimelig pris med en enkelt eller to mellemlandinger. Tidligere har det været mere omfattende at flyve dertil – med mange mellemlandinger – men Stillehavet er i dag blevet lettere tilgængeligt for mange. Det er billigst at købe en pakkerejse hos et af rejseselskaberne, men ønsker man selv at sammensætte sin rejse, kan flybilleter til f.eks. Rarotonga på Cook-Øerne lige nu fås fra 13.800 kr., hvis man vil rejse i december.

Gå i sejler-familiens fodspor

Har man fået blod på tanden af at se Kurs mod fjerne kyster – eller har man bare trang til at rejse væk fra den kolde danske vinter, kan man gå Mikkel Beha Erichsen og hans sønner i bedene ved f.eks. at vandre på en aktiv vulkan i Vanuatu, læse en bog under de store palmer på en af de mange bounty-strande eller fiske med det lokale polynesiske folk, der gerne fortæller om det at leve af den vilde natur.

Dykning med hajer

Vil man gerne udforske de indbydende, azurblå have, er der også rig mulighed for dykning med hajer i Fransk Polynesien, kitesurfing, dykning, snorkling blandt pukkelhvaler (både på Tonga og Fransk Polynesien), vragdyk og meget mere.