Lyt til artiklen

Verdens første passagerfly, Lufthansa's Airbus 380, er i Danmark for første gang. Men du behøver ikke nøjes med at kikke på. Se her, hvor du kan flyve billigt med mega-flyet.

Den er stor - mega-stor - Airbus 380-flyet. Verdens største passagerfly.

Næste: Se Airbus 380 ruterne her

For tiden er der i alt 36 af de store fly i luften, og der er fem flyselskaber, der har 380'eren i rutefart.

Det er Singapore Airlines, Emirates, Qantas, Air France og Lufthansa, og alle selskaber benytter flyet på deres traveleste og mest populære ruter.

Efterhånden som flere flyselskaber har fået det store fly, bliver det mere oplagt for danske rejsende at prøve det, siger Kenneth Karskov fra flysøgemaskinen Viviro.com.

Det koster det
"I dag kan man f.eks. flyve via Paris til New York med Air France 380'eren for 4.700 . En anden mulighed er med Lufthansa til Asien, hvor en flybillet til Beijing koster fra 4.500 kr.," oplyser han.

Et stort med stille fly
Airbus 380'eren har ry for at være et meget stille fly at sidde i. Men den helt vilde luksus skal man dog ikke forvente som økonomiklasse passager. Her ligner flyet alle andre, blot med flere passagerer i hver række.

Luksus, det er forbeholdt passagerer på business og første klasse. F.eks. har Singapore Airlines små kabiner med egen dør på første klasse, og Emirates har monteret en brusekabine i deres første klasse, mens Air France har lavet et lille museum ombord.

"Da Airbus 380 blev introduceret var det næsten et kapløb om, hvem der få mest luksus i flyet. Der var blevet talt om alt fra toldfrie butikker til bowlingbaner, men virkeligheden viste sig hurtigt at være en anden. Hvor det i begyndelsen var prestige skal der nu sæder ind i flyene," siger Kenneth Karskov.

Flyselskabet Air Austral har f.eks. bestilt en Airbus 380 med udelukkede økonomiklasse med 840 sæder. Til sammenligning har Lufthansa flyet, som landede i København 526 sæder fordelt på to dæk. I underetagen 420 i økonomiklasse, mens de 98 business klasse og 8 sæger på første klasse er på første sal af flyet.

Næste: Se Airbus 380 ruterne her