Lyt til artiklen

De gode gamle dage, hvor man automatisk med sit gule sygesikringskort havde en sygdomsforsikring på alle ferierejser i Europa helt til Ural, spøger tilsyneladende stadig i de danske hjerner.

Det er ganske vist syv år siden, at det forholdt sig sådan. For i 2008 indskrænkede den danske sygesikring rejseforsikringen, og blandt andet faldt dækningen i Tyrkiet væk. Og sidste sommer forsvandt hele rejsesygeforsikringen fra det gule kort, hvorefter det blå EU-sygesikringskort tog over.

Men alligevel tror rigtig mange danskere stadig, at »kortet« - nu det blå EU-sygesikringkort - dækker i Tyrkiet.

Gouda Rejseforsikring har netop fået foretaget en Gallup-undersøgelse om kendskabet til det blå EU-sygesikringkorts dækning. Og her viser det sig overraskende, at næsten hver fjerde, 23 pct., fejlagtigt tror, at kortet dækker i Tyrkiet.

Læs også: Sådan undgår du, at børnene bliver syge i ferien

Det er en bekymrende afsløring, især set i lyset af, at Tyrkiet her i sommer har været det land, hvor Goudas Alarmcentral har haft flest sager.

»De fleste sager var hjælp til at klare mindre sygdomme som maveproblemer og øreinfektioner. men får man ikke denne hjælp, kan eksempelvis dårlig mave hurtigt ødelægge flere rejsedage for familien,« siger Uffe Svennson, Direktør i Gouda Rejseforsikring.

»Det er imidlertid vigtigt, at de danske turister ved, at den offentlige ordning ikke dækker,« siger han og tilføjer, at man selv skal sørge for at være forsikret, og at Tyrkiet er placeret forskelligt i de forskellige selskabers forsikringer.
Nogle selskaber har Tyrkiet under Europa, mens andre har Tyrkiet under udvidet Europa og Verden.

Læs også: Rejseliv tester vandsjov i Tyrkiet

Det er i øvrigt Goudas erfaring, at det stadig er hver tiende dansker, der rejser uden rejseforsikring.

»Det er desværre situationen, og det kan være forbundet med grimme overraskelser, hvis de pågældende bliver syge eller kommer til skade, især når de rejser uden for EU, hvor det blå kort ikke dækker. Vores opfordring er selvfølgelig, at man finder den rette rejseforsikring, så man er sikret, hvis uheldet er ude,« siger Uffe Svennson.