Lyt til artiklen

Verdens første sandhoteller er bygget i Holland som pop up-hoteller, som forsvinder igen i begyndelsen afi oktober, når de årlige sandfestivaler i Friesland og Brabant slutter.

Pop-up-dillen breder sig overalt. Restauranter popper op uventede steder, som for eksempel midt i Københavns Lufthavn, når der er Copenhagen Cooking festival.
Og her i sommer  fik Københavns ZOO pludselig et pop-up-hotel - et mobilt hotel, som senere rykkede videre og poppede op andre steder i landet.

I Holland er der poppet to hoteller op som verdens første af sin art. To sandhoteller i henholdsvis Oss og Sneek - to byer, som ligger i hver sin ende af landet, i henholdsvis Brabant-regionen i det sydlige Holand og i Friesland mod nord.

Foto: Zand Hotel i Sneek.
Foto: Zand Hotel i Sneek.
Vis mere

Zand Hotel, som de kaldes, gemmer sig inde i høje sandskulpturer, som er opført i forbindelse med de årlige Zand Skulpturen Festival i de to regioner.

Hotelværelserne er fuld på højde med andre hotelværelser. De har eget bad og toilet, wifi og kunstnerisk udsmykning - små sandskulpturer - men dog en lidt mere dunkel atmosfære end normalt, for her er kun meget små vinduer.

Det er eventgruppen Global PowWow, som står bag hotelprojektet. Værelserne er bygget med tynde vægge, som er belagt med sand indvendigt. Ud over værelset/hotellet er læsset en gigantisk sandbunke, som sandskulptører har forvandlet efter temaer, riddere og den kinesiske terracottahær.

Dobbeltværelset koster 150 euro, ca. 1.125 kr. pr nat, og der hører en morgenmadskurv med overnatningen. Men der skulle være udsolgt - for denne gang.

Læs også: Se Amsterdam fra en bagagebærer