De spændende oplevelser står i kø i Tokyo. Vi guider her til fem anderledes af slagsen i den japanske millionby

1 I køkkenhimlen

Hvad: Markedsgade

Hvor: Kappabashi Street

Når kokkene fra Tokyos restauranter mangler udstyr til deres køkkener, er der ét sted, de tager hen: Kappabashi Street. Gaden beliggende mellem Ueno -og Asakusa-kvarteret er proppet til randen med over 170 butikker, der sælger alt fra keramik til gryder, pander og riskogere. Her finder du kvalitetsmærker som for eksempel de kendte Hario-kaffekværne- og tragte samt smukke Tamaha-knive. Her er også de mere farverige butikker, som er specialiseret i alverdens japanske madretter udført i plastic, som Tokyos spisesteder populært benytter sig af for at hjælpe turister på vej. Priserne er skruet i bund, og der er masser af penge at spare på både de kendte mærker samt håndlavede spisepinde og traditionelle matcha-tekopper. De små sidegader byder på et udvalg af forskelligtartede restauranter, hvor sulten kan stilles med ramen eller sushi. Hold udkig efter den store kokkefigur på toppen af bygningen ved indgangen til Kappabashi Street, og du ved, du er på rette vej.

2 Japansk ro i storbyen

Hvad: Hotel Aman

Hvor: The Otemachi Tower

Så snart man træder ind i lobbyen på luksushotellet Aman Tokyo, forsvinder storbyens støj. Den erstattes af en blid baggrundslyd af rindende vand fra det store springvand i hotellets midte. Luksushoteller er på ingen måde en mangelvare i den japanske millionby, men Aman adskiller sig alligevel fra resten. Hotellet er designet med stor respekt for japanske traditioner og design og er skabt udelukkende i tre materialer: træ, papir og sten, der alle er typiske for japansk byggekunst. Hotellet i Otemachi Tower, tæt ved Tokyo Station, er spredt ud over seks etager. På disse finder du blandt andet en spa-afdeling i to etager samt restaurant, bar, bibliotek og endda et cigarrum. Alle værelser er indrettet med inspiration fra traditionelle japanske ’ryokan’-gæstehuse med skydedøre, vægge beklædt med lyst træ og japansk kalligrafi på væggen. Det rummelige badeværelse har et lige så rummeligt kar, som leder tankerne hen på de populære udendørs stenkar beliggende ved varme kilder. Dog er de traditionelle måtter på gulvet udskiftet med behagelige senge, hvorfra du kan nyde den spektakulære udsigt over byens tage og det nærliggende kejserpalads.

3 Alsidigt kvarter

Hvad: Harajuku-kvarteret

Hvor: Omote-Sando Station

Harajuku-kvarteret i distriktet Shibuya er mest af alt kendt for japansk ungdomsmode. Den smalle gade Takeshita Street er et slaraffenland af unge japanere udklædt som Manga-figurer, outrerede gademusikanter og de kendte sodavandsautomater på ethvert gadehjørne. Gaden er bestemt et besøg værd, men Harajuki-kvarteret er andet og mere end denne strækning. Blot ti minutters gåtur stik vest for gaden finder du et hyggeligt område, der med lav bebyggelse og et væsentligt lavere støjniveau mest af alt ligner et beboelseskvarter. Det er det også, men her er mange perler gemt i de små gader. For eksempel caféen Bread, Espresso (4-9-3 Chome-4 Jingūmae), hvor de lokale gerne stiller sig i kø til morgenmad lørdag morgen. Som navnet antyder, specialiserer de sig i bagværk, og de lækre frenchtoast, croissanter samt briochebrødet står i høj kurs hos områdets unge. Et par hundrede meter derfra finder du et af områdets mest populære kaffebarer Deus Ex Machina (3-29-5 Jingumae), beliggende på en hyggelig gade med butikker, der sælger både kimonoer, moderne japansk herre- og damemode samt papirvarer og legetøj i god kvalitet.

4 Kaffepause i Shinjuku

Hvad: 4/4 Seasons Coffee

Hvor: 1F 2-7-7 Shinjuku-ku

I Tokyo finder du nogle af verdens bedste kaffebarer. Her går håndværk, smag og æstetik op i en højere enhed. Kaffebarerne kan også tilbyde en tiltrængt pause fra en hektisk dag i den travle storby, og derfor kan det godt betale sig at navigere efter de bedste af slagsen. En af dem ligger i Shinjuku-kvarteret, som er et af de mest larmende og overvældende i byen. Kvarteret karakteriseres af brede shoppingboulevarder, hvis mange varehuse og luksuriøse butikker nemt kan konkurrere med Manhattans Fifth Avenue. Når kaffepausen melder sig, skal du blot dreje ned ad en lille sidegade, hvor 4/4 Seasons Coffee ligger på et lille gadehjørne. Indenfor er her lyst og venligt med en afslappet stemning, der indbyder til en god kaffestund. Her er bønnerne i fokus, og du kan nyde håndbrygget filterkaffe, der er lavet på friskristede bønner fra eget risteri – selvfølgelig brygget på japansk Hario-udstyr. Kaffebaren serverer også en toast med ost, skinke, tomat og peberfrugt samt en sød én af slagsen med hjemmelavet marmelade.

5 Moderne fusionsramen

Hvad: Kitchen Troquet

Hvor: 153-0051 Meguro-ku

Facaden syner ikke af meget, og hvis man ikke kender til restauranten Kitchen Troquet i forvejen, er den nem at misse. Men indenfor er der fyldt op med sultne japanere, der optager de omkring ti spisepladser i den lille restaurant. Her får du den klassiske nudelret ramen, dog på en måde, som du sikkert ikke har smagt før. Temaet er italiensk, og dermed er den lille restaurant et godt eksempel på det moderne japanske fusionskøkken. Ramen-retterne har navne som ’all arabiata’ og ’bolognese’. Kortet står på japansk, men der er tilføjet engelske stikord ud for de fleste retter, og håndlavede tegninger gør det endvidere muligt at vælge det rigtige. Nyd en af de lækre hjemmelavede safte og lemonader, som opbevares i store glasbeholdere i baren, eller vælg en af de franske vine på kortet. To mennesker kan spise sig godt mætte og nyde et glas vin for omkring 4.000 yen (ca. 260kr.). Efter middagen kan du gå et par skridt hen til kanalen Naka-Meguro, der er et af de hyggeligste steder at gå en aftentur i Tokyo.