Find vejen til din mands hjerte – giv ham en fodbold-rejse, fortæller vor skribent, der guider til, hvordan man finder og køber billetter til kampe i Premier League.

- Yeeaaaah! Begge arme ryger i vejret. Han flyver op fra det iskolde plasticsæde. Udstøder et primalskrig, jeg aldrig ville have tiltroet min ellers meget rolige og normalt så kontrollerede ægtemand. Og hvis jeg ikke tager meget fejl, skimter jeg et fugtigt glimt i hans øjne. 

Læs også: Guide: Flyv billigt til bold

Vi er på White Hart Lane-stadion i London-forstaden Tottenham en søndag eftermiddag i januar. Hjemmeholdet møder topholdet og Premier Leagues pt nummer et fra Manchester United. 

Sneen vælter ned om ørerne på os, og allerede i begyndelsen af anden halvleg mister jeg følelsen i mine tæer. To timer før kampstart vadede vi rundt i sjap og søle i den mistrøstige forstad – ret usikre på, om kampen overhovedet ville blive gennemført i det dårlige vejr. 

Men det er glemt nu. Til min overraskelse hopper både jeg selv og min mand os nu til varmen i ekstatisk eufori sammen med de 35.998 andre Spurs-fans. 

Forløsningen kommer et minut før tid. I det yderste af overtiden smasker Clint Dempsey endelig den gule bold i netmaskerne, og hjemmeholdet har udlignet. 1 -1 

Jeg ser på min mand og er ikke i tvivl: Det er dét her, han har håbet på! Måske ikke den totale triumf over førerholdet fra Man. United, men næsten. 

Forventningens glæde 
Allerede i undergrundsbanen ser vi dem. Små grupper af mænd i alderen 25 til 55 år i store, sorte dunjakker med et diskret blåt og hvidt halstørklæde stukket ind under jakken eller med en marineblå kasket med en hvid hane. Vi nikker sigende til hinanden. Spurs-fans! 

På Seven Sisters-stationen står vi af sammen med horden af ligesindede, som vi spottede i toget. Selv om vi er i god tid, er vi absolut ikke de eneste, der er på vej mod White Hart Lane. 

Området er trist. Slidt. For ikke at sige grimt. Her gik demonstranter amok, da London for et par år siden blev ramt af alvorlige gadekampe. Og så er der jo det dér med hooligans. Kan man overhovedet tage til fodbold i England uden at bliver indblandet i ballade og slået ned? 

Men omgivelserne og det deprimerende britiske vintervejr står i skærende kontrast til den boblende forventning, vi føler, og den venlighed, vi møder. Stemningen er munter, positiv og imødekommende. Overalt møder vi hjælpsomme og smilende mennesker. 

Da vi nærmer os stadion, går vi forbi den ene lille interimistiske pølsevogn efter den anden. Haveparasoller, der er slået op og frivillige, der sælger kampprogrammer eller enorme, misformede hotdogs. Vi trasker lidt frem og tilbage. Pubberne er overfyldte, og nogle af dem forbeholdt medlemmer af fanklubben, så vi ender i supporter-shoppen, hvor vi sikrer os gaverne til ungerne.  

Gaven til manden der har alt 
Det hele begyndte allerede et halvt år tidligere. Med skuffelsen over en misset Champions Leauge-turnering (Tottenham gik i sidste øjeblik glip af en plads) og frustrationerne over manglen på en oplagt gaveidé til en rund fødselsdag. 

For hvad giver man manden, der har alt? Som ingenting ønsker sig, og som hvis han mangler noget, ja, så køber han det selv? 

Ja, for mig blev svaret en fodboldrejse, og hvis din mand, som min, er lidenskabelig forelsket i engelsk fodbold, kan den løsning varmt anbefales. 

Men lad det være sagt med det samme: Det er en dyr gave! 

Til gengæld er der garanti for, at den ikke skal byttes, og at han vil huske den resten af sit liv. Og så skal du ikke være blind for muligheden for at kombinere kampen med en shoppetur til London eller bare en romantisk weekend for to uden unger. 

Det kræver naturligvis, at du er klar over, hvilket hold, han holder med. Det lyder banalt, men jeg kendte faktisk min mand i adskillige år, før det gik op for mig, at hans dybeste passion var fodboldholdet fra Tottenham. En lidenskab, han havde dyrket, siden han var barn. 

Mange danske mænd, der er bare en smule interesserede i fodbold, har et engelsk favorithold. Så find ud af, hvem han hepper på. Det dur jo ikke, at du køber billetter til Arsenal, hvis hans hjerte banker for Chelsea. 

Efter en del surfen rundt på nettet besluttede jeg mig for en pakke-løsning og købte både fodboldbilletter og overnatning gennem specialbureauet sportenrejser.dk

Der er flere gode rejseselskaber at vælge mellem, og at det netop blev dette beror lidt på en tilfældighed. Til gengæld blev vi ikke skuffede. Vi fik god, hurtig og personlig service hele vejen igennem, og alt klappede, mens vi var af sted. 

Vi boede på et pænt hotel i London centrum, og et par timer før kampstart hentede vi billetterne på billetkontoret uden for stadion. Trods mine bange anelser var her ingen kø, og der lå såmænd også en kuvert med mit navn og ventede på mig. 

Nu har vintervejret sluppet sit tag i Storbritannien, men holdene i Premier League spiller til og med maj, og hvad er bedre for parforholdet, end en forlænget forårsweekend i London? 

Så er du gift med en fodboldfan, er der ingen grund til at betænke sig. Frem med dankortet, og bestil en romantisk smuttur til den britiske hovedstad og få en storslået fodboldoplevelse med i købet. Og et par ekstra plus-point på »kone-kontoen«. 

Læs også: Mor og søn i fodboldland