Lokale familier drager til folkefest, når FC Barcelona spiller hjemmekamp på Camp Nou. Alle hylder byens stolthed Barca: Fra en tumling på mors skuldre til en bedstemor med madkurv

Camp Nou koger over i jubel. Verdens bedste angrebstrio: Messi, Suarez og Neymar tryller med bolden på græstæppet. Vi rejser os endnu engang fra de bordeaux klapsæder og tager del i bølgen, der igen og igen kører rundt om grønsværen. Bølgen stopper ikke. Vi er til kamp med FC Barcelona mod Celta Vigo.

Vi er en familie med to teenagere. Alle med passion for fodbold. Datter har spillet. Søn spiller stadig. Vi har været til mange Superliga- og landskampe, og mor skriver om fodbold i børnebogsserien ’Drømme og driblinger’. Nu drømmer vi om at opleve FC Barcelona på hjemmebane.

Rejsen skal passe med skoleferien, så vi finder en kamp, hvor FC Barcelona spiller på hjemmebane i vinterferien. Den endelige kampdato fastsættes først nogle uger før kampen, så vi planlægger ankomst fredag, for med sikkerhed at nå kampen, uanset om den falder lørdag eller søndag.

På FC Barcelonas hjemmeside sælges billetterne først nogle uger før kampdagen, så vi finder et svensk bureau på nettet og sikrer os fire billetter, selvom de først frigives to-tre uger før kampen. Bureauet garanterer at skaffe os pladser via deres agenter.

Da vi nærmer os afgang, er storholdet oppe på 30 kampe i træk uden nederlag. Fulde af forventning flyver vi af sted. Vi ankommer til hotellet, og får en kuvert med billetter til kampen. Men der er kun to. Jeg ringer straks til bureauet. De lover at skaffe to mere, men desværre ikke ved siden af de første to.

Vi bevæger os ud i den catalanske aften. Det myldrer med feststemte folk på Ramblaen, det 1,2 kilometer lange strøg, der fører ned til havnen. Platantræer strækker deres nøgne grene langs Ramblaen. Klokken nærmer sig midnat, men restauranterne serverer stadig tapas, så vi sætter os ned og nyder de første bidder af byen.

Messi i alle aldre

Kampen er først søndag, så vi har hele lørdagen til at indsnuse byen. Første stop er FC Barcelonas butik FCBotiga ved Placa de Catalunya. Her kunne vi have købt billetter til kampen billigere og med fire pladser på stribe. Det anbefales derfor at købe billetterne direkte på FC Barcelonas hjemmeside, når de frigives eller at købe dem ved ankomst. Ved topkampe anbefales det at købe en fodboldrejse, der inkluderer billetter.

Vi går ad Ramblaen ned til havnen, hvor solen bager. Vi følger havnen ud til sandstranden. Undervejs kommer vi forbi boder med frisk juice, pizza, kage og andre fristelser.

Byen myldrer med folk i Messitrøjer: En lille dreng på sin fars skuldre, midaldrende mænd med udspilede størrelse XL, drenge med en bold på stranden og kinesiske piger med selfiestænger. Langs stranden sælger afrikanere kopier af de populære trøjer. Vi finder en café og drikker kaffe med udsigt til Middelhavet.

Solen bager og varmer vores vinterhvide kinder.

Med eller uden Messi

Søndag morgen får sønnen en sms hjemmefra om, at Messi er skadet. Kan det passe? Drømmen er at se Messi, der i januar blev kåret som verdens bedste fodboldspiller for femte gang.

Kampen spilles først kl. 20:30, så vi har hele dagen til sightseeing. Vi tager en tur i Park Güell for at se Gaudis spændende mosaikker på bænke, mure og lofter samt hans hus i parken.

Undervejs aftaler vi, hvordan vi deler os til kampen. Far og søn, mor og datter. Kunstmalere sælger deres værker med udsigt over byen, der er hjemsted for verdens bedste fodboldhold. Vi glæder os til kampen.

I Metroen myldrer det med Barca-trøjer, så vi følger flokken af fans til stadion. Her deler vi os og aftaler mødested efter kampen.

Det giver et sug i maven at træde ind på Camp Nou – Europas største stadion med plads til 99.354 tilskuere. Selve banen er gravet langt ned under gadeplan. Den ovale arena er kolossalt stor. Fyldt med røde og blå klapsæder og en samling gule sæder, der danner et FC BARCELONA. Vi tager trapperne ned til vores sæder oven for målet mod nord.

Celta Vigo, med danske Daniel Wass, starter opvarmningen 45 min. før kampen. Kort efter løber Barcas startopstilling over skærmen: »Lionel Messi« Der går en lettelse gennem mor og datter. Også Neymar og Suarez er klar. Hele den sydamerikanske trio er med fra start. Vi får kontakt med far og søn, der sidder tyve rækker foran os i den nederste sektion. Der er store smil.

Barcas trup kommer på banen en halv time før kampen. Stadion er ved at være fyldt godt op. Før start synger stadion en hymne for Barca. Deres målmand Bravo gør klar i målet nedenfor. Fløjten lyder. Kampen er i gang.

Vi følger bedst muligt med. Meget af spillet foregår i modsatte ende. I 27. minut får Barca frispark. Messi skal sparke og sætter den helt oppe i trekanten. Der går et brøl gennem arenaen. 11 minutter senere er der straffespark til Celta Vigo lige foran os. Svenske Guidetti udligner. En gruppe svenskere jubler. Pausestillingen er 1-1.

Målfest

I pausen køber vi popkorn og drømmer om, at Barca vil score lige foran os i 2. halvleg. Det vil de. I 58. minut løfter Messi bolden ud til Suarez, der sætter den i modsatte side. 2-1 til Barca, der fejrer målet med et gruppekram.

Stjernerne spiller bolden på kryds og tværs i et fyrværkeri af chancer. I 74. minut bliver det til 3-1 ved Suarez. En bølge starter og kører hele stadion rundt. Alle er med. Seks minutter senere får Barca straffespark. I stedet for at sætte den ind, lægger Messi en kort bold. Målmanden smider sig, og Suarez scorer til 4-1.

Stadion koger. Messi hyldes som en gud. Bølgen kører rundt og rundt. Tre minutter senere scorer Rakitic til 5-1. Bølgen fortsætter sammen med jubelbrøl. I 90. minut scorer Neymar og opfører en brasiliansk dans. Holdet er ustoppeligt. De leger fodbold. Kampen fløjtes af ved 6-1. Seks mål scoret for vores fødder. Sikke en fodboldfest.

Med store smil forlader vi Camp Nou og mødes som aftalt. Vi følger strømmen af fans mod centrum ad Avinguda Diagonal. Vores drøm er mere end indfriet, selv om vi måtte dele os, og det er begyndt at regne.