Midt i Bangkok gemmer kvarteret Little India på smykker og mad i spraglede farver

Jeg vil gerne en tur til Little India, forklarer jeg chaufføren i den taxa, som jeg netop har prajet midt i et stegende hedt Bangkok. Chaufføren kigger undrende på mig: Det sted har han aldrig hørt om før.

Jeg forsøger efter bedste evne at forklare, at det er noget med et indisk kvarter tæt på Chinatown, men chaufføren ser stadig lige forvirret ud. Men da jeg nævner India Emporium på Chakphet Road, lyser han pludselig op.

»Nåååh, du skal til Pahurat!« Vi bliver enige om, at det med overvejende sandsynlighed er det samme sted, vi mener, og kører derpå afsted.

Det indiske kvarter Pahurat ligger i Bangkoks Phra Nakhon-distrikt og er ofte kun nævnt med få linjer i guidebøgerne. Så det er ikke et sted, som den typiske turist lægger vejen forbi. Til gengæld er Chinatown, der ligger lige ved siden af Little India, et yndet turistmål. Pahurat har altid ligget lidt i skyggen af sin mere kendte nabo.

Pahurat opstod som en enklave for vietnamesiske immigranter i slutningen af 1700-tallet, hvorefter området med tiden tiltrak andre sydøstasiatiske tilflyttere. Historien lyder, at en brand i 1898 ryddede store dele af kvarteret og gav plads til at etablere en større færdselsåre, som den daværende kong Chulalongkorn opkaldte ’Phahurat’ til minde om sin datter, der døde i en alder af kun ti år. Sidenhen kom hele kvarteret til at gå under samme navn, dog stavet med enkelt ’h’ i stedet for to.

Efter branden tog Pahurat form som et primært indisk tekstil-handelscenter, og det er stadig den altoverskyggende grund til, at området er værd at besøge. Derudover er det seksetagers sikh-tempel Gurd Siri Guru Singh også værd at lægge vejen forbi, hvis man alligevel er på de kanter.

Templet siges at være det største af sin slags uden for Indien, men selv om den hvide bygning er pyntet med guldornamenter og har en gylden kuppel, kan det umiddelbart nemt overses i mylderet af kommercielle bygninger, der både bejler til traditionalisten, hippien og fashionistaen.

God mad og gode priser

Vi er taget til Pahurat for at handle tekstiler, og indkøbscenteret India Emporium virker til at være et godt sted at begynde. Det er en blanding af stormagasin og markedsplads med små, individuelle stande, både med metervarer og færdigt tøj. Jeg står og mangler en let bluse til den videre færd i Thailands varme og får pruttet en broderet hvid kurta ned til en pris, som begge parter virker til at være tilfredse med.

Det hele er nu ikke sarier og anden traditionel indisk beklædning. Mange af de indiske sælgere har også pailletter og smukke blonder i metermål, som passer perfekt til den seneste internationale mode. Efter grundig research tager vi bagudgangen og kommer dermed til den første af de mange smalle gyder, som Pahurat er bygget op af.

Vi holder os til de prisvenlige varer og nyder lydene, synet og lugtene af indiske krydderier, der blander sig med de thailandske dufte – ikke mindst fra de gadekøkkener, som tiltrækker sultne maver, uanset kulturel baggrund.

Ellers er det mest kendte spisested Royal India, der åbnede som den første indiske restaurant i Thailand for knap 50 år siden. Den har vundet flere ’byens bedste’-priser og nyder stor opbakning fra mange madskribenter.

Selv om det er dejligt at kunne sidde fint til bords, er det nu mere spændende at få sit indiske krydderi på en Bangkok-oplevelse ude blandt røgelsespinde, roti-brød, ringlende simili-armbånd, Ghanesh-plakater, bloktryk-skjorter og de gul-orange kranse af morgenfruer. Langt inde i Little Indias snørklede gyder kommer sanserne på overarbejde, og de krydrede dufte og farverige klæder sender tankerne mange 1.000 kilometer væk langt inde i Bangkoks myldrende midte.

Rejseliv var inviteret af Thailand Tourism.