Sverige hitter med vintercamping hos de danske skirejsende. De nyere campingvogne kan sagtens klare vinterkulden, og med dem er der penge at spare.

Når man nu har en campingvogn, der kan klare kulden, hvorfor så ikke tage den medpå skiferie?

Læs også: Familieferie på ski i Sverige

Den tanke synes for alvor at være slået igennem i år. I hvert fald har et rekordstort antal danskere valgt at rejse på vintercamping-skiferie i Sverige, oplyser den svenske turistorganisation, VisitSweden.

»For eksempel har campingpladsen ved skisportsstedet Falköping været totalt udsolgt her i vinterferieugen, og det er kun danskere, der har booket sig ind på pladsen, der er åben hele året,« fortæller PR manager Anna Kron Boysen, VisitSweden.

Hun tilføjer, at lige som hytteområderne ved skianlæggene tilbyder campingpladserne også aktiviteter, fællesrum med spil og TV og mange steder også varme badekar under åben himmel.

Vintercamping bliver generelt mere og mere populært. Campingvognene er blevet bedre. De dyreste har i dag centralvarmeanlæg til vintercamping, og de mellemdyre er også udstyret med et varmeanlæg, der selv med lidt mindre komfort sagtens kan klare en uges vinterferie.


Oplagt når man har vognen

»Når man nu har investeret i en campingvogn, der kan klare vejret, er det jo oplagt at trække den med og bo den i stedet for at leje en hytte eller et hotelværelse. Det er billigere, og vi ser flere og flere, der benytter sig af denne mulighed,« siger redaktør Anne Vibeke Isaksen, Campingdanmark.dk.

At netop Sverige oplever en stor søgning af vintercampister overrasker hende ikke.
»Det er let at køre til. Der er ingen dyr færge- eller skibstransport, som der for eksempel er til Norge, hvis man vil undgå mange timers kørsel. Og så bor man lige midt i det hele,« siger hun.

»Hvor man sydpå i alperne som oftest skal med en skibus fra campingpladsen til skianlægget, kan man næsten i bogstaveligste forstand løbe på ski ind i forteltet i Sverige. Det er familieegnet, hvor børnene kan selv tage ekstra ture i skianlægget lige ved siden af,« mener hun.


Tre gange vinter-skicamping

Falköping Alpin
Et lille skianlæg, men et af de mest snesikre i Sydsverige. Ligger to km uden for byen, som ligger 288 km fra Malmø
Fire lifter og fire nedfarter, som alle har snekanoner, skiudlejning og skiskole samt langrendsspor delvist oplyst og belagt med kunstsne.
Mössebergs Camping ligger 300 meter fra toppen af skianlægget.
Info: falkopingalpin.com

Kläppen
Stort skiimråde som ligger 740 km fra Malmø. Har 21 lifter og 34 forskellige nedfarter. Halvdelen er af de lette grønne, mens resten fordeler sig ligeligt mellem blå, røde og svære sorte. Der er alt 34.8 km alpint skiløb i Kläppen, og længste nedfart er 3 km. Fire snowparker med diverse hop samt 36 km langrendsspor.
Kläppen Camping ligger ved Vesterdalselven, har 220 pladser med el og i gåafstand fra de alpine pister.
Info: klappen.se

Vemdalen
Er tre forskellige alpine skianlæg omkring byen Vemdalen, som ligger 900 km fra Malmø. De tre anlæg er Vemdalskalet, Björnrite og Klövsjö/Storhogna, og de har sammen 34 lifter og 55 nedfarter. Der er 50 km langrendsspor.
Storhogna fjällcamping med 105 pladser har et par hundrede meter til liften i Storhogna liftsystem, som er bygget sammen med Klövsjö.
Info: vemdalen.se og skistar.com