Lyt til artiklen

Vietnam er blevet et populært rejseland og har masser af gode hoteller. BT Rejser har prøvet fem, der hver især kan noget helt særligt

1Skønhed på pæle

Hvad: Vedana Lagoon

Hvor: Phu Loc

Mellem Hue og den fine skrædderby Hoi An gemmer Vedana Lagoon Resort sig for enden af en afkørsel langt fra larmende trafik og ditto turistattraktioner. Her er naturen, de lokale fiskerhuse og stilheden grund nok til at tilbringe et par dage. Resortet har i alt 35 bungalows. De mest spektakulære står på pæle ude i vandet og har en privat terrasse, hvor vandet klukker under gulvbrædderne, mens andre har fundet vej op ad den frodige bjergside. Det mest oplagte at bruge tiden til – ud over at nyde udsigten fra bungalowen – er cykelture, besøg i den lokale landsby, ture i havkajak, træning og afslapning ved poolen. Eller en tur til spaen, hvor morgenen starter med yoga og tai chi-undervisning, og hvor det hen under aftenen føles temmelig magisk at sidde i jacuzzien og se ud på tusmørket gennem åbne vinduer, mens en forvildet flagermus stikker hovedet indenfor.

2Simpel flodidyl

Hvad: Nguyen Shack

Hvor: Can Tho

Stilheden står i kontrast til Mekongdeltaets storby, Can Tho, syv kilometer væk. Det er den, de fleste turister rejser efter, men mange vælger også en anden løsning væk fra larm og menneskemylder. Nguyen Shack, der består af simple bambushytter helt ned til floden, er et godt og billigt bud. To ventilatorer holder varmen nede, og et forhæng fører ud til bad og toilet i det fri. Men den interimistiske hytte har, hvad vi har brug for – blandt andet en privat terrasse med to hængekøjer. Nguyen Shack arrangerer daglige udflugter. Nogle ad vandvejen, for eksempel solnedgangsture og morgenture til de flydende markeder i Can Tho, andre på cykel til den lokale skole og sundhedsklinik. Eller en tur på scooter i området. Restauranten, der er adskilt fra hytterne med en lettere gyngende hængebro, tilbyder retter som forårsruller og sticky rice med kylling plus mere eksotiske indslag. Vi tror først, det er en stavefejl, at der står ’dog’, men den er god nok. Hund, frø og slange skal bestilles dagen i forvejen.

3Stilfuld strandlykke

Hvad: Mango Bay Resort

Hvor: Phu Quoc

I 2000 besluttede en gruppe venner fra Frankrig og Australien sig for at stå af ræset og leve det stille liv på øen Phu Quoc. De etablerede det økologiske Mango Bay Beach Resort, hvor der hverken er aircondition, køleskab eller telefon i de smukke hytter, der er bygget af lokalt genbrugstræ, ligesom vandet i bruseren er opvarmet med solvarme. Der ligger i alt 44 bungalows, og ud over usædvanlig god stil, masser af råt træ, fantastisk kaffe og en skøn morgenmad, er de to strande det største plus. Vandet bliver kun langsomt dybt, og snorkeludstyr kan lejes billigt. Stedet arrangerer daglige bådture til et større koralrev og eftermiddagsyoga i strandkanten.

4På toppen af Saigon

Hvad: Liberty Central Saigon Citypoint Hotel

Hvor: Ho Chi Minh City

De fleste storbyer opleves på en helt særlig måde fra en tagterrasse på 19. etage – ikke mindst når temperaturen runder de 35 grader, og man kan sænke kroppen ned i svalende vand. Det kan man på det firestjernede Liberty Central Saigon Citypoint Hotel, som er indrettet stilfuldt og enkelt med værelser fra 6.-18. etage, hvorfra man kan følge med i livet i Ho Chi Minh Citys gader (i folkemunde stadig Saigon). Hotellet ligger tæt på Ban Than Market, War Remnants Museum og gode restauranter – Secret Garden kan anbefales.

På hotellets 18. etage findes alt fra crosstrainer og løbebånd til yogamåtter. Hvis du ikke orker nogen af delene, så bed om en thaimassage på stedets spa. Det kaldes ’dovenmandsyoga’ og er en ualmindelig rar oplevelse.

Baren på tagterrassen ved siden af poolen er uden tvivl et godt sted at tilbringe timen omkring solnedgang med en kølig cocktail i hånden.

5Kultur og zen

Hvad: Pilgrimage Village Boutique Resort & Spa

Hvor: Hue

Få meter fra swimmingpoolens bred smiler en Buddha-figur bredt. Dem er der mange af på Pilgrimage Village Boutique Resort & Spa, der ligger fem kilometer fra byen Hue, der frem til 1945 var hovedstad i Vietnam. Det er her, buddhismen har sit stærkeste tag i befolkningen, og her, man for alvor kan gå ombord i de tidligere kejserpaladser og templer. Den traditionelle og rustikke byggestil er fulgt med på resortet, som har i alt 99 overnatningsmuligheder forbundet af et sindrigt stisystem – vi har valgt en murstensvilla med privat terrasse, ikke langt fra stedets træningscenter, spa og meditationsrum, der ligger med udsigt til tæt beplantning.

Restauranten Junrai har både vietnamesiske og internationale retter på menuen til fornuftige priser (prøv pærer i rødvin og ingefær) og ligner i sig selv et stykke arkitektur fra en fjern storhedstid, mens resten af resortet er et miks mellem gamle asiatiske traditioner og stilren luksus. Hvil ud efter sightseeing, tag en dags pause på rejsen (evt. med en glimrende svensk massage), eller byd dagen velkommen med solhilsner.