Tyrkiet er landet, der forbinder Mellemøsten og Europa. Varmen er gennemtrængende i sommermånederne og kulturen er eksotisk. Her er nogle af de ting, du skal opleve, når du besøger sydkysten.

  • Kleopatrastranden

Foto: FRANK UNDALL
Vis mere

Danskerne valfarter mod sand og vand - og med god grund. På Kleopatrastranden i Alanya, har de alt det, du ikke får i Danmark. Vandet er varmt, og temperaturerne kan nå svimlende grader. Sunwing hotellet ligger direkte på stranden i Alanya. Så husk badesandalerne, for sandet kan blive ekstremt varmt!

  • Hamam/ Tyrkisk bad

Foto: FRANK UNDALL
Vis mere

Det er ikke for ingenting, at det tyrkiske bad har spredt sig ud over grænserne og er en kendt wellness-behandling verden over. Her bliver du sæbet ind, skrubbet og masseret til den store guldmedalje. Det kan være en jungle at finde de gode steder, så sørg for at tjekke anmeldelser inden. Mange af hotellerne Spies samarbejder med har tilknyttede egne spa-områder og har uddannede massører, hvad enten det er ren wellness, eller om musklerne skal masseres.

  • Besøg en moske

Foto: FRANK UNDALL
Vis mere

Hvis du aldrig har været i en moske, så skal du opleve det i Tyrkiet. Indretningen er smuk, farverig og top moderne. Moskéen, vi besøgte, var beliggende mellem byerne Side og Alanya, og om formiddagen fungerede den som fritidshjem. Alle er velkomne, men du skal sørge for at have tildækkede ben og arme. Hvis du ikke selv har taget det med, har de en lånekasse, hvor du kan vælge mellem tørklæder i alverdens farver. Turister er meget velkomne.

Foto: FRANK UNDALL
Vis mere

  • Spis lokalt

Det er altid et god rejsetip at spise lokalt. Tyrkiets køkken er fantastisk, men pas på, du ikke falder i turistfælderne. Du kan altid spotte om stedet er godt, hvis også tyrkerne spiser der. Hold dig desuden væk fra de steder, der også har et dansk menukort og påstår de kan servere stegt flæsk med persillesovs. Bed om en omgang lokal mezze, og sig altid ja tak til at få brød til.

Metroxpress/BT var inviteret af Spies til byerne Alanya og Side.