Bollerne er ikke længere saftige og spændende. De er kedelige og har en konsistens, som minder om noget, man putter på koldskålen på en varm sommerdag.
For nogle uger siden smagte jeg på fire burgere fra Max Burger, McDonalds, Burger King og KFC. Det blev til nogle få bidder.
I stedet for at smide dem ud tog jeg dem med hjem. Så var der lige et par nemme måltider - og en god indsats i kampen mod madspild.
Posen med burgerne blev placeret i mit køleskab.
Hver gang jeg åbnede mit køleskab var det en duft, der mødte mig. Big Mac-sovsen - eller soooooouce som en af dommerne i Masterchef siger.
Den specielle Big Mac-sauce består af den obligatoriske mayonnaise, sennep og 'sweet pickle relish', hvidløgspulver, løgpulver og paprika. Indrømmet: det var en dejlig duft.
200 grader i ti minutter
Det er en hård test at tage fire burgere og smide dem i en ovn på 200 grader i 10 minutter. Hamburgerne skal spises indenfor fem minutter, efter de er færdige.
Det er også derfor, at jeg aldrig benytter mig af Wolt, Just-Eat eller en af de andre budtjenester. Det er for langsomt. Så hellere selv hoppe på cyklen og hente min mad.
Scoren bliver noget anderledes end hvis burgerne var friske.
KFC: Kyllingestykkerne var nogenlunde saftige, men fyldet var skrumpet ind, og alligevel kom det til at stjæle opmærksomheden fra kyllingen. Brødet var forvandlet til en tvebakke.
Max Burger: Den blev bare endnu kedeligere end før. Hverken kød eller fyld kunne stå for den hårde test i min ovn. Også den blev forvandlet til en tvebakke.
Big Mac fra McDonald's: Også her gik det galt. Men den kraftige duft og smag af Big Mac-saucen redder dem fra et katastrofalt resultat. Bøfferne så meget kedelige ud og lignede små kedelige ølbrikker fra en pub.
Whopperen fra Burger King klarer sig bedst. Selvom også bollen er blevet kedelig, så kompenserer fyldet for det i et vist omfang. Der var meget af den og med en nogenlunde smag. Den er stadig bedst, når den er nogenlunde frisklavet.
Noget til hunden
'Doggybags' er et centralt element i et restaurantbesøg i USA, og gæsterne bliver næsten altid spurgt af tjeneren, om man ønsker at få resterne med hjem, hvis der stadig er noget på tallerken, før regningen (og drikkepengene) er betalt.
I Danmark er det ikke så udbredt, men det sker. Men man skal næsten altid bede om at få en doggybag.
Begrebet dukkede op i USA i 1940’erne, og jeg har aldrig hørt om hunde, der spiser resterne.
Jeg har dog engang oplevet at en måge kom flyvende og nappede en hamburger, som jeg stod og spiste udenfor Burger King på Rådhuspladsen i København. Det gør jeg ikke igen.
De klassiske burgere blev forvandlet til kedelige tvebakker efter en tur i ovnen. Hårde og kedelige. Men én af dem klarede sig bedre end de øvrige. Whopperen fra Burger King var den mindst ringe. Ikke overraskende fordi den også var den mest smattede af de fire burgere.
Boligejerne er de seneste år blevet ramt af rentechok. Men hvad gør du nu? Det spørgsmål har vi haft under kærlig behandling i det seneste afsnit af Spar Kassen.
