Særligt én tendens i restaurationsbranchen undrer Thomas Castberg, kreativ direktør i Skagen Group og B.T.s madekspert.
For i det seneste podcast-afsnit af Spar Kassen taler B.T.s pengeredaktør Niels Philip Kjeldsen og Thomas Castberg om, at flere danske restauranter er blevet nødt til at få oplysningerne på de spisende gæster, inden de får deres mad, fordi folk går fra regningen uden at betale.
Og det vækker stor forargelse og undren hos Thomas Castberg, der har en lang karriere bag sig, både som kok og køkkenchef på udenlandske og danske restauranter:
»Jeg er sikker på, at det forekommer alle steder, hele tiden, men jeg forstår det simpelthen ikke. Jeg forstår ikke tanken om at inkriminere sig selv på den måde for ‘peanuts’,« siger Thomas Castberg til podcasten.
TV 2 bragte tidligere på ugen en artikel med Bones' direktør, der fortalte, at kæden et par gange om måneden - på tværs af butikkerne - oplever den kedelige tendens.
Thomas Castberg mener, at det kræver noget specielt at løbe fra en restaurantregning.
»Nu siger jeg noget fordomsfuldt, men jeg står inde for det. Hvis man løber fra regningen på en restaurant, så er det ikke det eneste sted, man fusker. I min verden må det være et mindset, man har.«
»Man tænker jo ikke 'nu har jeg ikke nogen penge, og så går jeg ned og æder mig ned på Bones og stikker af fra regningen'. Det tror jeg simpelthen ikke på.«
I podcasten spørger B.T.s pengeredaktør, Niels Philip Kjeldsen, om Castberg nogensinde selv har oplevet, at kunder smutter fra regningen:
»Jeg har da helt sikkert oplevet det før qua min lange karriere i branchen, men det er ikke noget, jeg har tænkt over.«
Dog fortæller Thomas Castberg, at han før har oplevet gæster, der har forladt en regning efter en våd aften i vinglassene:
»Jeg har dog oplevet, at folk har været så fulde, at de forlader regningen, men der har folk været gode til at komme dagen efter og betale.«
»Det er jo noget, man i større eller mindre grad kalkulerer med fra restauranterne. Ikke at det indgår i budgettet, men det er jo ikke noget, restauranter aldrig har oplevet før,« siger han til podcasten.
Du kan lytte til hele afsnittet nu.
Lyt hos Apple Podcast, Spotify eller ved at klikke play herunder.
