Stegt flæsk, slik - som er hårdt - og brød med kerner.
Det er ikke uddraget fra en ny og alternativ kostpyramide, men det er derimod tre typer fødevarer, som forsikringsselskabet Topdanmark mener, at vi bør være forsigtige med.
Årsagen er, at netop de fødevarer er en hyppig årsag til tyggeskader.
»Man bør være forsigtig, når man bider og tygger i noget hårdt som for eksempel stegt flæsk. Du bør derudover bruge din sunde fornuft, så lad for eksempel være med at åbne en øl med tænderne,« siger Rasmus Ruby-Johansen, skadesdirektør i Topdanmark, i en pressemeddelelse.
Opfordringen kommer på bagkant af, at forsikringsselskabet har set en markant øgning af antal af skader på Topdanmarks ulykkesforsikring fra 2023 til 2024.
Det skyldes især tyggeskader, der stod for knap 25 procent af alle skader på ulykkesforsikringen. I efteråret 2023 gjorde forsikringsselskabet nemlig det til en mulig for sine kunder at få dækket tyggeskader under ulykkesforsikringen.
»Vi oplever, at kunderne gør hyppigt brug af denne dækning, og at de er meget tilfredse med den. Det er vi rigtig glade for, men vi vil samtidig opfordre danskerne til at være forsigtige, når de sætter tænderne i en række fødevarer,« lyder det fra Rasmus Ruby-Johansen.
Hvis du er så uheldig at få problemer med tænderne, efter at have taget en bid af et lidt for sprødt stykke flæsk, skal du dog have overholdt visse ting, hvis du skal have fuld erstatning for din skade ved Topdanmark.
Her er det nemlig et krav for at være dækket, at du passer dine tænder og jævnligt har fået et tandeftersyn.
