Gør som Mattias Hundebøll: Oplev Tyskland på to dage
Middelaldercharme, krigshistorie, badeferie, campinghygge og storbyliv – hvor meget kan man egentlig nå at opleve i Tyskland på bare to dage? Det har Mattias Hundebøll sat sig for at udforske.

Tv-vært og musiker Mattias Hundebøll pakkede autocamperen, tog sin bedste ven Martin under armen og satte kurs mod Gedser, hvor sejlturen til Rostock markerede starten på et lille eventyr, de to venner sent vil glemme.

"Hverdagen har ramt som en knytnæve, og jeg har savnet et lille eventyr, så jeg har overtalt min bedste ven Martin til at give mig to dage af sit liv, og det hele starter med en lille sejltur," forklarer Mattias Hundebøll, inden han samler bedstevennen op og sætter kursen sydpå.

Hardcore historie og bromance

Efter vind i håret og en veltilberedt schnitzel på færgen skal de to gutter ud på en flygtig tidsrejse til ferieøen Rügen, hvor Hitler i 1930’ernes fik bygget et 4,5 kilometer langt hotel. En aparte historisk kickstarter, der afløses af ren ’bromance’, hvor de to venner nyder en romantisk frokost ved den bedårende Sellin Pier. For Matthias bliver det delikate frokostmåltid efterfulgt af en forfriskende dukkert i Østersøen.

Rügen er først og fremmest badeferieidyl for superligaen af livsnydere, men øen er faktisk også et rigtigt spamekka, hvor der er rig mulighed for at nørde igennem med Thalasso, hydroterapi og andet godt fra den tyske spatradition.Kent Petersen
Formand, Finansforbundet

Chin

Det hele starter med en sejltur

Følg Matthias Hundebøll, når han tager turen til Tyskland med færge og bil.

Se de tre episoder her

Episode 3: Nomadeliv versus storbyliv

Episode 2: Harry Potter møder Amsterdam i middelalderbyen

Episode 1: Hardcore historie og bromance

Harry Potter møder Amsterdam i middelalderbyen

Med historie, jetsetliv og badeferie krydset af listen begiver vennerne sig videre til den gamle havneby Wismar, der ligger i delstaten Mecklenburg-Vorpommern. Byen får et par flotte ord med på vejen.

"Umiddelbart et 12-tal på ”hyggelig gammel middelalderby”.

"Altså det er jo Harry Potter-land det her!"

"Lidt Amsterdam-vibes"

Mattias og Martin kan hurtigt blive enige om, at Wismar er det rene eye candy. Den gamle stemningsfulde middelalderby er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Her er smukt restaurerede bindingsværkshuse, kanaler og brostensbelagte gader. Wismar er også kendt for den særlige byggestil teglstensgotik, som flere af byens kirker og huse er opført i. For de shoppelystne er den store markedsplads Marktplatz et hit, og er man til hygge, mad og drikke er der masser caféer, restauranter og små hyggelige knejper at vælge mellem.

For Mattias og Martin er det blevet tid til at komme helt ind til kernen af den tyske værtshussjæl. Det foregår på én af Wismars lokale bierstuber, hvor de to venner får øl i store krus suppleret med en gang dampende varm gullash.

“Så er vi i Tyskland, hva’ Martin!” konstaterer Mattias.

Fra Wismar går turen ud i naturen, hvor vennerne folder autocamperen ud og overnatter på en campingplads.


Flash photography, Water, Shorts, Sky, Cloud, Sleeve, Happy, Gesture, Beach, Travel
Motor vehicle, Water, Plant

Det hele starter med en sejltur, og som med Mattias og Martin, så sker der et eller andet, når du går ombord på færgen. Sejlturen er et lille break, hvor du bare kan læne dig tilbage. Hvor du kan nyde en schnitzel eller en kop kaffe. Eller bare lave absolut ingenting. Under sejlturen bliver Danmark lagt bag dig, og du kan være klar til de mange eventyr, der venter, når bilen triller ind på tysk grund. Du er her måske kun et par dage, men selv en lille bid af Tyskland kan gøre et stort indtryk.

Foruden populære destinationer som Hamborg og Berlin formår Tyskland at levere varen, uanset om du vil opleve Rügens smukke strande, udforske spakulturen, underholdes, spise, grave i historien eller dyrke klichéerne. Med bilen er det op til dig selv, hvor mange detours du tager, og hvor længe du vil dvæle ved seværdighederne.

En fleksibel smuttur
Er du i tvivl om, hvordan du skal tilbringe to dage – eller mere – i Tyskland?

Tag testen og find dit tyske getaway-match
Ned i gear

Mattias og Martin når lige at opleve en bid af noget, der kunne minde om slow living i campingformat.

Efter en god nats søvn i autocamperen tager de to venner sig god tid til at spise morgenmad. Fra hver deres campingstol nyder de den friskbryggede kaffe og den lækre “morgenmadsbuffet”, som Mattias har tryllet frem.

"Det er sådan, alle dage bør starte. Det er sgu længe siden, jeg har haft tid til det derhjemme," siger Mattias.

Også Martin nyder campinglivet i fulde drag.

"Jeg har lige været oppe at børste tænder, og der møder man folk, man ikke kender, så hilser man lige. Der er en hyggestemning over camping," siger han begejstret.

Storby og nostalgi-shopping

Efter en afslappet start på dagen går turen videre mod Hamborg.

“Det sidste vi mangler på vores to-dages roadtrip, er storbystemning, og Hamborg er jo bare et monster af en by,” siger Mattias og tilføjer.

“Jeg tror, at mange glemmer, at der halvanden time fra færgen, ligger så stor en by.”

I Hamborg tager Mattias og Martin et smut forbi gigantbunkeren Feldstraße Bunker, der er én af de mere end 1000 bunkere, som blev bygget i byen under Anden Verdenskrig. Bunkerne er siden blevet brugt som spillested, kreative værksteder og forskellige kulturelle arrangementer. Snart vil man kunne tjekke ind på et hotel, der bliver bygget på toppen af bunkeren. Desuden er det planen, at bunkerens grå beton med tiden skal bevokses med grønne planter og træer.

Inden turen går videre får Mattias og Martin tid til et caféstop i den hippe St. Pauli-bydel, og Matthias får også shoppet en kasket i én af bydelens mange vintagebutikker.

Sidste destination på vennernes roadtrip er grænsebyen Puttgarten. Her venter et nostalgisk stop ved BorderShop, som sender tankerne retur til barndommens gyldne øjeblikke ved grænsehandlen.

Ombord på færgen er det tid til at lade de to dages eventyr i Tyskland rodfæste sig.

"Jeg har været på roadtrips, hvor jeg har været afsted i tre uger, men jeg føler nærmest, at vi to har oplevet mere på to dage, fordi vi også lige har fået nogle historiske oplevelser med, været lidt kulturelle. Det er sindssygt, at man kan nå så meget på to dage. Det kunne godt være sådan noget, man gjorde fire gange om året. Altså sådan en årstidstur," siger Mattias til Martin, mens de lægger det tyske minieventyr bag sig, som færgen har kurs mod Rødby.


Kør-selv-smuttur? Find inspiration og rejsetips til din næste tur til Tyskland hos ScandlinesDette indhold er produceret af Berlingske Media Advertising i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.

Cookie- og Privatlivspolitik & Cookiedeklaration

BT_100_mm_rgb.png
Brand, Logo, Text, Font

Sponseret indhold fra