Men husk væskebalancen! Skal du køre Powerman Denmark i weekenden, så får du her de sidste øjebliks guldkorn fra Tanja Hultengren Larsson, cheftræner på BTs Projekt Powerman

Den 9. og 10. maj kulminerer måneders anstrengelser for masser af motionister, når Powerman Denmark bliver skudt i gang på Islands Brygge i København.

Få dage før selve løbet er det for sent at træne hårdt og forbedre formen. Gør man det alligevel, er det eneste sikre resultat trætte ben på selve dagen. Men der er stadig masser man kan gøre, for at give sig selv en god tid og frem for alt - en god oplevelse.

Sådan lyder det opmuntrende fra Tanja Hultengren Larsson fra Danish Sports Academy. Siden december har hun været cheftræner på BTs Projekt Powerman og gjort projektets tre deltagere klar til den store udfordring.

Her er hendes sidste-øjebliks-guldkorn før Powerman Denmark 2015.

  • »Sørg for at væskebalancen er i orden. Du skal ikke drikke som en brønd men blot sørge for, at din urin er lysegul.«
  • »Kør cykelruten igennem, hvis du har mulighed for det. Så er du forberedt, hvis der er tekniske sving eller andre ting, der kan stresse dig på selve dagen.«
  • »Spis fornuftigt med fokus på kulhydrater. Der er ingen grund til at ‘carboloade’ - det vil sige overspise med masser af kulhydrater, som man fx. kan gøre før et maraton- eller jernmandsløb - men sørg for, at kroppen ikke er i underskud med hverken kalorier, vitaminer eller mineraler (salte, red.). Er den i balance, så er du godt på vej.«
  • »Undgå den helt store kødbuffet med røde bøffer i dagene op til løbet, for de ligger simpelthen for længe i fordøjelsessystemet. Fisk eller kylling er ideelt men undgå mad, du ikke er vant til.«
  • »Dagen før løbet skal du køre en kort tur for at se, om alt maskineriet på cyklen er, som det skal være. Så er der tid til at reparere det eller en hurtig tur til cykelmekaniker.«
  • »På selve dagen skal man gå igennem skiftezonen for at se, hvordan det hele ser ud og hvor man skal hen.«
  • »Læg en plan for hvad du vil gøre, når kriserne kommer. Hvad du skal gøre, når benene begynder at gøre ondt? Når du ikke gider mere eller det ikke er sjovt? Hvad kan du tænke på, gøre eller sige til dig selv, for at vende det til at blive sjovt igen. På den måde går du ikke i panik, når det bliver hårdt.«
  • »Tag et stykke papir og skriv en slagplan ned for din løbsdag. Hvornår skal du stå op, spise, køre afsted for at nå det, parkere og den slags. Så skal du ikke tænke på det, men bare følge planen.«
  • »Hvor vil du gerne have, at venner og familie skal stå og heppe. Tænk over, hvor du får mest brug for dem, hvis du kan lokke nogle af dem til at komme. Tænk på, om du vil stoppe for at snakke eller du vil løbe forbi. Hvordan kan publikum hjælpe dig til at få en god dag?«
  • »Husk at nyde, at selve løbsdagen er kronen på værket efter masser af træningstimer i de sure og kolde vintermåneder.«