Tre helt almindelige danskere står overfor deres livs udfordring - til maj skal de gennemføre det krævende duatlon-løb, Powerman Danmark.

Der sidder tre almindelige mennesker i et mødelokale. De er spændte. Tre danskere med vidt forskellig baggrund. Alligevel har de meget til fælles. Med hinanden og med store dele af den danske befolkning.

Kort før nytårsraketterne strøg til vejrs besluttede de sig for at ændre livsstil. Nu vil de til at træne. Dyrke sport. Motionere og leve sundt. Alle tre har sat sig et ambitiøst men stadig realistisk mål.

Nu har de meldt sig frivilligt til BTs Projekt Powerman. Til foråret vil de gennemføre en stor udfordring: Et duatlon-løb.

Den 10. maj står de i startboksen til Powerman Denmark, hvor der løbes, cykles og løbes i nævnte rækkefølge. Det er hårdt benarbejde fra start til slut. Foran dem i mødelokalet sidder træneren, der skal guide dem i mål. BT er med hele vejen - fra sofaen til powermand eller -kvinde.

- Der kommer perioder undervejs, hvor I er enten oppe eller nede. Når I har det godt og har lyst til at træne igennem er det mig, der skal styre jer. Omvendt skal jeg have jer op igen, hvis I havner i kulkælderen, siger Tanja Hultengren Larsson, personlig træner hos Danish Sports Academy og nu ‘cheftræner’ på BTs nye træningsserie frem til maj.

Danish Sports Academy laver bl.a. trænings- og kostvejledning til både virksomheder og private og har på den måde hjulpet masser af almindelige mennesker til at ændre livsstil.

Tanja Hultengren Larsson er kandidat i human fysiologi fra Københavns Universitet. I fritiden dyrker hun triatlon på eliteniveau med blandt andet et dansk holdmesterskab på cv’et.

De tre deltagere i Projekt Powerman har noget til fælles med masser af andre helt almindelige mennesker. Tryghedsgruppen undersøgte i 2012 danskernes nytårsforsætter. Den landsdækkende undersøgelse viste, at 29 pct. ønskede at leve sundere i det nye år. Af dem ville langt de fleste (86 pct.) motionere mere. Desværre viser flere andre undersøgelser også, at mange falder fra igen senere.

Men hvordan gør man egentlig? Hvordan kommer man i gang, hvordan bliver man ved og hvad skal man gøre, hvis motivationen svigter undervejs. Alt det og meget mere er Tanja Hultengren Larsson klar til at hjælpe de tre deltagere - og BTs læsere - med undervejs.

I første omgang handler det om at tage det første skridt. Sætte sig et mål og finde ud af, hvorfor man vil opnå det. Hvad enten det er Powerman Denmark eller et kunne løbe hele vejen til sommerens DHL-stafet. I mødelokalet opfordrer Tanja Hultengren Larsson deltagerne til at skrive målet ned på en seddel.

- Hiv den frem, når motivationen daler. Det er ofte der man glemmer, hvorfor man er begyndt på projektet.

Bagefter tager cheftræneren en samtale med hver enkelt deltager. Samtalen lægger grunden for det træningsprogram, de hver især skal følge frem mod målet.

Vil du også være med? Køb dit startnummer til Powerman Denmark igennem BT og spar op til 750 kr.