____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Det er en syg voldskultur, der fik unge mænd til at storme skadestuen i Odense mandag nat, men den kan ikke forklares med deres udlændingebaggrund. Det er noget, de har lært i Danmark.

Sådan lyder reaktionen fra de radikales udlændingeordfører Zenia Stampe efter, at formanden for Folketingets integrationsudvalg har opfordret de voldelige unge mænd til at 'rejse hjem til deres hjemlande.'

- Løsningen er jo ikke at sige til folk, der er født og opvokset i Danmark: 'Skrid hjem, hvor I kommer fra'. De har måske aldrig sat deres ben i det hjemland, og derfor kan man heller ikke tørre ansvaret af på det hjemland. Den her voldskultur, den er altså vokset frem i Danmark. Og derfor er det os, der må tage ansvar for det, sige Zenia Stampe.

Det er faldet den radikale ordfører for brystet, at formanden for Folketingets udvalg for udlændinge- og integrationspolitik, Trine Bramsen, tirsdag udtalte, at bøllerne fra Vollsmose skulle overveje, om de stadig ønsker at være en del af det danske samfund og ellers rejse tilbage til deres hjemland.

- ...hvis de vil ud og slås med køller, så er der steder i verden, hvor man kan slås med køller, sagde hun blandt andet.

Men den argumentation holder ifølge Zenia Stampe slet ikke.

- Det er et afsindigt stort problem, at der er nogen, der kan finde på at gøre, som de gjorde, men det er altså ikke noget, de har lært et fremmed land. Det er noget, de har lært her i Danmark. Det er udtryk for en syg voldskultur, men det er altså ikke sådan, at man render rundt og angriber sygehuse i de lande, som deres forældre eller bedsteforældre kommer fra.

- Derfor er det helt ude i hampen at foreslå, at de bare skal skride hjem, hvor de kommer fra, siger Zenia Stampe.

Som mange andre blev hun også rasende, da hun tirsdag hørte om angrebet på skadestuen i Odense. Hun mener bare ikke, man kan forklare deres opførsel med deres hjemlandskultur.

- De er voldelige, men de er opvokset i Danmark. De har altså ikke lært det flere tusinde kilometer væk, siger hun og medgiver, at det er udansk at lave stormløb mod en skadestue, som de 60 - 70 mennesker gjorde i Odense. 

- Der er også danskere, der sælger hash. Det er ikke særlig dansk. Der er også danskere, der voldtager deres døtre. Det er heller ikke særlig dansk. Der er også danskere, der slår deres koner ihjel. Vi må bare indrømme, at alle samfund har bøller og folk, der begår dumme og grænseoverskridende ting. Og ja, det er et angreb på danske værdier, men det er ikke værdier fra et andet land. Det er bare værdier, der ikke hører nogen som helst steder hjemme, siger den radikale udlændingeordfører.Hvad mener du?

 Deltag i debatten under artiklen