Flygtninge og indvandrere skal ikke sidde rådne op i 'danske flygtningelejre', men ud i lokalsamfundene, hvor danskerne skal leje værelser ud til dem.

Det mener digteren Yahya Hassan, der tirsdag meldte ud, at han stiller op for partiet Nationalpartiet, hvis det bliver opstillingsberettiget til det nærtstående folketingsvalg.

Tirsdag blev han præsenteret som ny kandidat og holdt en 40 minutter lang maratontale, hvor han oplæste sit valgprogram. Nu uddyber han.

Læs også:

»Flygtningestrømmen skal privatiseres for alvor. Borgere skal have mulighed for at leje værelser ud til flygtninge. Det skal forbedre integrationen og omsætningen i lokalsamfundene, der halter efter«, fortæller Yahya Hassan i en sms-korrespondance med BT.

Han mener, at det mellemmenneskelige møde mellem flygtninge og danskere kan skabe større forståelse mellem befolkningsgrupper.

»Borgerne kan få et bedre indtryk af, hvad det vil sige at være flygtning. Mens flygtninge får en fornemmelse af, hvad det vil sige at bo i nationen Danmark«, fortæller Yahya Hassan til BT.

I alt for mange år har det været nemt og belejligt for staten at mase flygtninge ind i boligblokkene. Nu skal det være slut, mener indvandrerdigteren.

Læs også:

Der er stadig lang vej, før stemmesedlen får tilføjet endnu et partibogstav. Nationalpartiet, der hovedsageligt består af medlemmer med indvandrerbaggrund, har dog oplevet en massiv støtte i kølvandet på Yahya Hassans udspring som politiker. Partiformand Kashif Ahmad er begejsret for partiets seneste udvikling.

»Inden jeg tog hjemmefra i morges, så jeg, at vi var nået op på 20.400 vælgererklæringer. Dermed har vi passeret den grænse, der skal til for at blive opstillingsberettiget. Det er fantastisk, formidabelt og overvældende at møde så stor opbakning«, siger han til BNB.

Læs også:

Partilederen er godt klar over, at partiets vitaminindsprøjtning skyldes Yahya Hassan alene, men hovedpersonen selv mener ikke, det er et stunt for egen PR.

Er det for at opretholde en medieplatform, at du nu går ind i politik?

»Nationalpartiet er en platform for uafhængige stemmer, så nej«, lyder det fra den nye politiker-kendis.

Der skal senest være valg til Folketinget den 14. sepetember 2015.