Den årlige slagtning af grindehvaler på Færøerne har sat sindene i kog verden over.

Danske politikere er blevet bestormet med mails fra vrede dyreaktivister, der mener, at Danmark blåstempler grindedrab, fordi to danske flådefartøjer patruljerer farvandene, hvor grindehvalerne fanges.

En af de politikere, der er blevet mål for mail-stormen, er Martin Henriksen (DF), næstformand for Folketingets Færøudvalg. Han fortæller, at han har modtaget »flere hundrede« mails, hvor personer udtrykker afsky for dansk medvirken til grindedrab.

Læs også:

Men en mindre del af de ihærdige mailskrivere nøjes ikke med at protestere.

»Jeg har modtaget cirka en håndfuld trusler på livet. Det er folk, der siger, at de ønsker at slå mig ihjel. Flere har givet udtryk for mere eller mindre fantasifulde måder at gøre det på,« siger Martin Henriksen.

Det er efter DF-politikerens vurdering en mailudveksling mellem ham og miljøaktivisten Paul Watson fra organisationen Sea Shephard, der har udløst de truende mails.

»Jeg skal ikke gøre mig klog på, om truslerne kommer fra toppen af Sea Shephard, men de kommer i hvert fald fra folk, der har en forbindelse til dem,« siger Martin Henriksen.

Det er ikke første gang, han modtager protestmails i kølvandet på de blodige grindedrab, der er en tradition på Færøerne. Men det er første gang, han bliver truet.

»Det siger noget om de metoder, som Sea Shephard og de folk, de har omkring sig, benytter sig af. Det er efter min opfattelse en flok bøller,« siger Martin Henriksen.

Han mener, det er helt på sin plads, at de danske flådefartøjer patruljerer i området for at hjælpe det færøske politi for at holde aktivisterne på afstand af slagtningerne.

»Efter min opfattelse fungerer det på en fornuftig måde. Og hvis der er behov for mere, så bør de færøske myndigheder aftale det med de danske myndigheder,« siger Martin Henriksen.

»For mig er det ikke et spørgsmål om, at vi bakker op om grindedrab. Det er et spørgsmål om, at vi er i rigsfællesskab med hinanden. Det betyder, at der er forskelligheder, vi fra dansk side skal respektere. Der er sikkert også ting i Danmark, som færingerne har svært ved at forstå. Men når man er i rigsfællesskab, så bakker man hinanden op, også når det er svært,« siger Martin Henriksen.

»Vi skal fra dansk side opfordre til, at man gør det så nænsomt som overhovedet muligt for hvalerne. Men der er ikke noget ulovligt i det, de gør. Og så længe det er sådan, så skal myndighederne gribe ind over for aktivister, der bruger ulovlige metoder for at forhindre færingerne i at gøre det. Sådan skal det være. Vi kan ikke bøje os for den slags,« siger politikeren, der nu vil overveje at politianmelde de personer, som har sendt dødstruslerne.