Tidligere skatteminister Peter Christensen (V) blev med stor sandsynlighed allerede i maj 2011 orienteret om systematisk bedrageri med demobiler, der har kostet statskassen milliarder af kroner. Alligevel undlod han at gribe ind

Tidligere skatteminister Peter Christensen (V) har haft alle chancer for at afvikle den omfattende fidus med , der har kostet statskassen et massivt tab.

Staten har over de seneste år tabt milliarder ved at tillade, at leasingbiler og demobiler – som forhandlere har købt til demonstration, men ulovligt bare har solgt videre som ”almindelige biler” – blev beskattet lavere end andre biler og dermed kunne sælges billigere. Først nu, da regeringsmagten er skiftet, gribes der med omgående virkning ind. I maj 2011 gennemførte Skat en omfattende aktion mod 120 bilforhandlere, hvor omfattende og systematisk svindel med demobiler blev afsløret. Skat udsendte efterfølgende en pressemeddelelse, hvoraf det fremgik, at ”bilforhandlere gør massivt brug af fidusen at sælge ”falske” demobiler for at betale en lavere registreringsafgift. Én af Skats topchefer, produktionsdirektør Steffen Normann Hansen sagde, at ”for mange bilforhandlere” ikke ”anvender reglerne rigtigt.” Alligevel undlod daværende skatteminister Peter Christensen at gøre den omfattende svindel umulig. Lektor ved juridisk institut på Aalborg Universitet, Sten Børsing, vurderer, at Peter Christensen blev orienteret af Skat om sagen allerede i maj 2011.   - Det er ret stor sandsynlighed for, at ministeren blev orienteret om sagen, fordi det er en sag af en vis kaliber, siger Sten Børsing og fortsætter. - Enten er ministeren orienteret, eller også bør han blive det på det tidspunkt, fordi det er mange penge det drejer sig om.