Lejede privatfly til 270.000 kr. på skatteydernes regning for at kunne holde to dages ekstra ferie med familien

For at spare to af sine egne feriedage fyrede udenrigsminister Villy Søvndal (SF) over en kvart million skattekroner af på et privatfly, da han 15. februar skulle fra sin familieferie på solskinsøen Tenerife til et møde i Strasbourg.

BT kan i dag kan afsløre, at skatteyderne skulle betale 269.814 kr. til et privatfly til Villy Søvndal, fordi udenrigsministeren ikke ville spilde tid af sin ferie med hustru og fire børn på at sidde i et ’langsommeligt rutefly’.

- Rutefly havde reelt betydet, at ministeren havde mistet to dage med sin familie for et få-timers møde, skriver Villys Søvndals pressechef Claus Perregaard i en mail til BT. 

HVAD MENER DU? DELTAG I DEBATTEN NEDENFOR

Flere eksperter kritiserer nu, at Villy Søvndal bruger 269.800 skattekroner på at spare et par feriedage, når regeringen samtidig har opfordret befolkningen til at afstå to helligdage/feriedage. Blandt andet undrer FOA's formand Dennis Kristensen sig over, at den samme prædiken til hans medlemmer ikke gælder udenrigsministeren selv.

- Regeringen forudsatte ved de nylige trepartsforhandlinger, at danskerne var nødt til at droppe to helligdage eller to feriedage. Det er billede på den afgrund, der efterhånden er vokset mellem, hvordan regeringen og Folketinget selv tænker, og de vilkår som danskerne skal acceptere på grund af krisen, siger FOA-formanden

LÆS MERE I BT TORSDAG. LÆS BLANDT ANDET:
* Her er dokumentationen
* Sådan kunne du også have gjort, Villy
* Rasede selv over Lene Espersens flyrejser